English Touring Opera a concediat 14 muzicieni pentru că sunt albi, invocând politica de diversitate

by | 27 Sep 2021 | Social

English Touring Opera a concediat 14 muzicieni pentru că sunt albi, invocând politica de diversitate. Muzicienilor, cu vârste cuprinse între 40 și 66 de ani, li s-a spus că nu li se vor oferi contracte cu compania în primăvara anului 2022, citând îndrumări privind diversitatea de la Arts Council England, a raportat Sunday Times.

Muzicienii, care lucrează oficial ca profesioniști independenți colaborează cu compania chiar și de 20 de ani și o consideră o slujbă permanentă.

Arts Council England, care finanțează Opera cu circa 1,78 milioane de lire sterline pe an a răspuns ferm, spunând că nu a încurajat niciodată compania să demită muzicieni.

„Nu am instruit English Touring Opera să trimită această scrisoare”, a spus Consiliul. „Suntem acum în dialog cu ETO pentru a ne asigura că nu au fost încălcate criteriile de finanțare”.

Directorul ETO, James Conway, le-a scris muzicienilor, spunându-le că compania „trece prin unele schimbări semnificative”, care includ „creșterea tuturor tipurilor de diversitate în echipa sa”. El a spus că opera va acorda prioritate „creșterii diversității în orchestră”, deoarece au existat „progrese constante” în acest domeniu pe scenă. Conway a adăugat că decizia este „în conformitate cu îndrumarea fermă a Consiliului pentru Arte”.

Miscarea a fost condamnată de sindicatul muzicienilor, care a spus că a fost „îngrozită” de scrisoare.

Conform Wikipedia, Anglia este o țară cu circa 56 milioane de locuitori, din care:

  • 85.4% Albi
  • 7.8% Asiatici
  • 3.5% Negri
  • 2.3% Mixt
  • 1.0% Alții

Pentru echitate propun ca proporțional cu structura populației, toate rasele sa fie obligate să dea numărul potrivit de muzicieni, ingineri, it-iști, frizeri, constructori, jucători de baschet, fotbal etc și să fie obligatoriu angajați conform procentelor. Oare cum i-or obliga dacă nu vor vrea să facă aceste meserii?

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading