Oficialul ucrainean demis, recunoaște că a mințit despre violuri în masă ale rușilor dar a avut un motiv

by | 10 Jun 2022 | Extern

Înaltul oficial ucrainean care a fost demis pentru răspândirea dezinformarii a recunoscut că a mințit despre violurile în masă ale rușilor pentru a convinge țările occidentale să trimită mai multe arme în Ucraina crezândprobabil ca scopul scuză mijloacele.

Lyudmila Denisova, fostul comisar parlamentar ucrainean pentru drepturile omului, a fost revocată din funcție în urma unui vot de neîncredere în parlamentul ucrainean, care a trecut cu o marjă de 234 la 9.

Parlamentarul Pavlo Frolov a acuzat-o în mod special pe Denisova că a promovat dezinformare care „a făcut doar rău Ucrainei”,  conform Wall Street Journal, în legătură cu „numeroasele detalii despre „infracțiuni sexuale nenaturale” și abuzuri sexuale asupra copiilor din teritoriile ocupate, care nu erau susținute de dovezi”.

Într-un interviu publicat de un post de știri ucrainean, Denisova a recunoscut că minciunile ei și-au atins scopul propus.

„Când, de exemplu, am vorbit în parlamentul italian la Comisia pentru afaceri internaționale, am auzit și am văzut o asemenea oboseală față de războiul din Ucraina, știi? Am vorbit despre lucruri groaznice pentru a-i împinge cumva să ia deciziile de care au nevoie Ucraina și poporul ucrainean”, a spus ea.

Denisova a remarcat că Mișcarea Cinci Stele din Italia a fost inițial „împotriva furnizării de arme, dar după discurs, unul dintre liderii de partid… a spus că ne vor sprijini, inclusiv prin furnizarea de arme”.

În ciuda faptului că afirmațiile ei despre violurile în masă erau false, ele au fost amplificate în mod repetat de instituțiile media tradiționale precum CNN și Washington Post.

Într-adevăr, au existat nenumărate falsuri de-a lungul războiului în care „verificatorii de fapte” s-au fost remarcate prin tăerea lor.

Acestea includ scurgeri de radiații la centralele nucleare asediate, care s-au dovedit a nu fi avut loc (IAEA), informațiile false (BBC) ale presei despre ceea ce s-a întâmplat pe Insula Șerpilor, „Fantoma de la Kiev” (Comandamentul Forțelor Aeriene),  precum și „atacul” asupra unui memorial al Holocaustului care nu s-a întâmplat niciodată (YNET NEWS).

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading