Vaccinul Pfizer, 94% eficiență împotriva COVID-19, inclusiv împotriva tulpinii britanice

by | 1 Mar 2021 | Sănătate

Un studiu recent realizat în Israel, pe un eșantion de aproape 1.200.000 de persoane, relevă că vaccinul Pfizer ajunge la o eficiență de 94% împotriva COVID-19, după 7 zile de la efectuarea celei de-a doua doze. De asemenea, chiar în cazul persoanelor infectate după vaccinare, probabilitatea de a dezvolta formele severe ale bolii este de 8%.

Studiul a fost realizat pe două grupuri „gemene” ca structură socială (gen, vârstă, etnie, rezidență, inclusiv în privința bolilor cronice), fiecare incluzând câte 596.618 persoane. Unul dintre grupuri reprezintă persoane care au fost incluse în programul național de vaccinare al Israelului în perioada cuprinsă între 20 decembrie 2020 și 1 februarie 2021. Persoanele din al doilea grup nu au fost vaccinate, dar corespund sub aspect clinic și demografic cu cele din primul grup.

Rezultatele privind eficacitatea vaccinului Pfizer sunt valabile pentru toate categoriile de vârstă, inclusiv pentru bătrânii de peste 70 de ani. Concluziile cercetării sunt aproape identice cu datele obținute în urma testelor clinice prezentate de producătorii vaccinului.

Studiul a fost efectuat în perioada în care tulpina britanică deja circula pe scară largă în Israel, ceea ce arată că vaccinul Pfizer are o eficacitate ridicată și împotriva acestei noi versiuni a virusului.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading