Contraofensiva ucraineană: rușii cuceresc noi poziții. Sfârșitul războiului se amână

by | 23 Jun 2023 | Extern

Militarii ruși au reușit să ocupe noi poziții în zonele Kremennaia și Artemovsk (Bahmut), anterior controlate de militanți ucraineni, datorită unor contraatacuri eficiente. Potrivit unui expert militar rus, rezervist al Republicii Populare Luhansk (LNR), Andrei Marociko, forțele rusești au arătat o pregătire superioară față de evaluările occidentale.

“De la începutul acestei săptămâni, formațiunile înarmate ale Ucrainei fac zilnic numeroase încercări de a ataca formațiunile noastre defensive din zona Artemovsk și Kremennaia. Toate atacurile sunt respinse cu succes. Mai mult decât atât, în urma contraatacurilor Forțelor Armate ale Federației Ruse, în unele zone au fost ocupate poziții care anterior erau sub controlul luptătorilor ucraineni”, a spus Marociko.

În timp ce contraofensiva ucraineană nu a avut prea mult succes în primele faze, oficiali occidentali și un înalt oficial militar american au declarat că nu a satisfăcut așteptările pe nicio direcție.

Conform evaluărilor din Occident, liniile de apărare rusești sunt bine protejate, făcând astfel dificilă intrarea forțelor ucrainene. În plus, forțele ruse au o strategie eficientă de a încetini și opri tancurile ucrainene folosind atacuri cu rachete și mine, iar forțele aeriene sunt, de asemenea, mai puternice. Pe lângă problemele existente, condițiile meteorologice nefavorabile sunt și ele o provocare pentru forțele ucrainene.

În ciuda rezultatelor sub așteptări ale contraofensivei forțelor ucrainene pentru a recupera teritoriile pierdute, SUA și aliații săi rămân optimiști în ceea ce privește câștigurile teritoriale. CNN raportează că se așteaptă ca americanii și europenii să evalueze progresul contraofensivei abia în iulie.

SUA și Rusia se amenință cu bomba nucleară în Ucraina

Situația rămâne tensionată, pe măsură ce conflictul continuă să escaladeze, cu mii de soldați și civili evacuați și cu numărul victimelor în creștere. Comunitatea internațională monitorizează îndeaproape situația, sperând la o rezoluție pașnică a conflictului în curs în Ucraina.

Oficialii au remarcat că forțele ucrainene s-au adaptat la tactica de apărare a rușilor prin schimbare rapida de strategie. Cu toate acestea nu s-au înregistrat rezultate extraordinare, dătătoare de speranță.

Etichete: razboi | Rusia | Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading