Europa este o „mașinărie infernală” birocratică ce „zdrobește competitivitatea europeană”

by | 22 Jun 2023 | Extern

Geoffroy Roux de Bézieux, președintele Medef, cea mai mare confederație patronală din Franța a declarat recent că Europa a devenit o „mașinărie infernală” pentru producerea de reglementări care riscă să „zdrobească competitivitatea europeană”.

El a criticat faptul că cea mai mare parte a reglementărilor din afara sferelor sociale și fiscale vine acum din Europa și că acestea afectează în special întreprinderile mici și mijlocii. El a spus că Medef trebuie să își consolideze prezența la Bruxelles și să se concentreze mai mult pe comisarii europeni decât pe miniștrii francezi.

Geoffroy Roux de Bézieux a făcut această declarație referindu-se la unele dintre inițiativele legislative ale Uniunii Europene, cum ar fi Pactul Ecologic European (European Green Deal), Legea Serviciilor Digitale sau Legea Guvernanței Datelor.

Legea privind serviciile digitale a UE ridică probleme legate de libertatea de exprimare

Aceste inițiative au ca scop să reglementeze excesiv aspecte precum schimbările climatice, economia digitală sau protecția datelor personale, dar pot avea și implicații pentru afaceri și concurență. Roux de Bézieux se teme că aceste reglementări vor fi prea restrictive sau costisitoare pentru companiile franceze sau europene și le vor dezavantaja față de concurenții lor din alte părți ale lumii.

Geoffroy Roux de Bézieux este președintele MEDEF, cel mai important sindicat de angajatori din Franța, și președintele alianței patronatelor francofone din martie 2022. El este un antreprenor de succes, care a fondat și condus mai multe companii în domeniul telecomunicațiilor, cum ar fi The Phone House și Omea Telecom.

El este, de asemenea, vice-președinte al consiliului de supraveghere al grupului industrial Peugeot SA și membru al consiliului de administrație al Parrot. El a fost implicat în mai multe inițiative pentru promovarea creșterii economice și a inovării în Franța, cum ar fi Comisia Attali și ISAI, un fond de investiții pentru antreprenorii de internet.

Președintele MEDEF a criticat birocrația excesivă și lipsa de viziune strategică a Uniunii Europene, care ar împiedica dezvoltarea sectoarelor cheie, cum ar fi industria digitală, cea verde sau cea farmaceutică. El a pledat pentru o Europă mai puternică și mai unită, care să își apere interesele și valorile în fața concurenței globale.

Reglementările europene ar trebui să fie mai simple și mai flexibile, pentru a stimula crearea de noi afaceri și locuri de muncă.

Etichete: birocrație | UE

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading