Care sunt țările care se uită cel mai mult la Netfix? Cum stă România la acest capitol?

by | 1 Apr 2021 | Social

La sfârșitul anului 2020, Netflix a depășit 200 de milioane de membri plătiți, ceea ce înseamnă 2,7% din populația lumii plătește pentru un cont Netflix.

Dar ce țară se confruntă cel mai mult cu Netflix și cât de mult conținut a consumat o persoană în medie din fiecare țară de când a început abonamentul la Netflix?

Un nou studiu realizat de Comparitech a analizat istoricul vizionărilor a aproape 25.000 de utilizatori Netflix din 46 de țări – iar rezultatele ar putea fi o surpriză.

Concluzii

De la deschiderea contului Netflix, utilizatorul a petrecut în medie:

  • 67.796 de minute vizionând Netflix (echivalentul a 1.130 de ore sau 47 de zile)
  • 11.824 de minute vizionând filme Netflix (echivalent cu 197 de ore sau 8 zile). Aceasta reprezintă puțin peste 17% din vizionarea lor generală
  • 55.972 de minute vizionând serialele TV Netflix (932 de ore sau 39 de zile). Aceasta reprezintă aproape 83% din vizionarea lor generală

Țările din America Centrală și de Sud au dominat lista în toate categoriile, utilizatorii din Peru, Argentina, Chile, Mexic și Columbia obținând cele mai mari punctaje, cu 101-115 mii de minute (70-80 de zile) în medie, urmărind Netflix de la înscrierea la serviciul de streaming. Raportul pare să acopere perioada de când au început carantineledin pandemie, în urmă cu un an.

Următorii pe listă sunt abonații din Canada, Brazilia, SUA, Elveția, Marea Britanie, Olanda, Irlanda, Noua Zeelandă, Franța și Suedia, în această ordine, care petrec de la 66 până la 51 de zile vizionând seriale și filme TV Netflix.

România se află pe locul 16 în această listă, cu 72.627 minute, adică 1210 ore sau 50 zile în medie. Și romanaii, și restul lumii, preferă serialele în detrimentul filmelor: circa 77,33% din timp este dedicat serialelor și 22,67% dedicat filmelor.

Ultimele pe listă, cu cele mai puține zile petrecute pe Netflix, sunt țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv Ungaria, Lituania, Republica Cehă, Croația și Slovacia.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading