Polițiștii din Australia vor putea accesa, controla și modifica datele din activitaea online a suspecților

by | 3 Sep 2021 | Social

Guvernul australian a trecut prin parlament în doar 24 de ore o lege care permite poliției să spargă dispozitivele oricărei persoane care este vizată de o anchetă în curs, relatează IFL Science.

Noua lege permite polițiștilor să modifice sau șteargă date, preia controlul asupra conturilor de social media și colecteze informațiile despre activitățile online ale persoanelor în cauză pe care le consideră relevante investigației.

Toate aceste lucruri vor putea fi realizate printr-unul din trei tipuri de mandate noi despre care criticii afirmă că sunt mult prea ușor de obținut. Senatoarea Lidia Thorpe de la Partidul Verde a catalogat legea ca fiind „un abuz de putere în mediul online”.

Guvernul conservator al premierului Scott Morrison a afirmat că această lege este necesară pentru a combate cu eficiență terorismul și abuzurile asupra copiilor, activități care adesea sunt desfășurate pe „dark web”.

The Guardian notează că Partidul Laburist de opoziție susține legislația, pe motiv că înlătură din „provocările semnificative cu care se confruntă forțele de ordine” când vine vorba de combaterea rețelelor infracționale.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading