Sindicatul lucrătorilor din sănătate din Grecia a organizat o grevă împotriva vaccinării obligatorii

by | 22 Sep 2021 | Extern

Sindicatul lucrătorilor din domeniul sănătății POEDIN din Grecia a organizat marți o grevă de șase ore pentru a protesta împotriva vaccinărilor obligatorii pentru aceștia.

POEDIN a cerut lucrătorilor din domeniul sănătății din toată țara să organizeze marșuri între orele 10.00 și 15.00 și să participe la mitinguri anti-obligatorii împotriva vaccinului coronavirus în mai multe orașe, inclusiv în Atena, unde protestul a avut loc în afara ministerului grec al Sănătății.

Sindicatul a declarat că este împotriva politicii guvernamentale obligatorii de vaccinare, numind-o „contraproductivă”, potrivit ziarului Ekathimerini.

Zeci de protestatari au participat la manifestația din fața Ministerului Sănătății din Atena și POEDIN a declarat că s-au putut întâlni cu ministrul grec al Sănătății într-un comunicat de presă, dar au susținut că cererile lor nu au fost îndeplinite.

“Am ridicat problemele în mod specific în privința suspendării sarcinilor colegilor nevaccinați, rezultând în dezorganizarea și privatizarea rapidă a sistemului de sănătate”, a spus sindicatul.

“Cu privire la suspendarea atribuțiilor colegilor nevaccinați, el a spus că nu se va proceda la ridicarea măsurii și returnarea colegilor la muncă cu două teste rapide pe săptămână, așa cum este cazul altor grupuri profesionale și măsuri de protecție”, a adăugat sindicatul și a declarat că va continua să protesteze.

POEDIN a declarat că până acum după adoptarea legii aproximativ 3.000 de lucrători din domeniul sănătății au fost vaccinați. Cu toate acestea, 7.000 au fost suspendați de atunci pentru nevaccinare, în creștere față de cei aproape 6.000 raportați în zilele de după termenul limită.

Sindicatul a recomandat, de asemenea, ca personalul nevaccinat să se întoarcă la locul de muncă, susținând că persoanele vaccinate transmit în continuare virusul. “Colegii trebuie să revină acum la muncă cu două teste rapide pe săptămână și măsuri de protecție personală”, a spus sindicatul.

Protestul nu a fost primul de către lucrătorii din domeniul sănătății de la lansarea programului obligatoriu de vaccinare.

Sute de lucrători din domeniul sănătății s-au adunat la Atena pe 2 septembrie, a doua zi după termenul limită de vaccinare susținând că, deși nu sunt împotriva vaccinării, obligativitatea ar duce la lipsa personalului în spitale.

La mai puțin de două săptămâni de la termenul limită pentru vaccinare, mass-media greacă a raportat că unii lucrători din domeniul sănătății au prezentat documente false de vaccinare pentru a evita suspendarea din funcțiile lor. Între timp, cel puțin zece centre de vaccinare au fost plasate sub anchetă pentru eliberarea certificatelor de vaccin false.

Ministrul adjunct al Sănătății, Mina Gaga, a declarat ulterior că guvernul va fi „nemilos” față de cei care prezintă documente falsificate și că vor fi luate măsuri legale.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading