Programul de vaccinare obligatorie al lui Biden nu include migranții ilegali sau Congresul

by | 28 Sep 2021 | Extern

Președintele american Joe Biden a anunțat recent că firmele cu peste 100 de angajați vor fi obligate fie să solicite angajaților să fie vaccinați împotriva Covid-19, fie să se supună testărilor săptămânale.

Biden a emis, de asemenea, un ordin executiv pentru a impune vaccinarea  pentru lucrătorii federali și colaboratorii care lucrează pentru guvernul federal.

17 milioane de lucrători din domeniul sănătății angajați în facilități care primesc Medicare sau Medicaid vor fi, de asemenea, obligați să se vaccineze.

Aceste grupuri numără cel puțin 100 de milioane de americani care vor fi suspendați de la locul de muncă, apoi concediați dacă nu se supun ordinelor de vaccinare. Companiile care nu respectă acest ordin var plăti amenzi drastice.

Un număr de guvernatori republicani au promis să conteste în instanță constituționalitatea ordinului de vaccinare obligatorie care afectează două treimi din lucrătorii americani.

Spre deosebire de lucrătorii federali americani, imigranții ilegali reținuți în unitățile de detenție federale au opțiunea de a refuza vaccinul și cel puțin o treime au indicat că vor refuza.

Peste 18% dintre familiile de migranți care au trecut recent granița au fost testați pozitiv pentru Covid înainte de a fi eliberați de agenții de frontieră.

Biden a decis că noile ordine de vaccinare pentru angajații federali și alți lucrători nu se vor aplica membrilor Congresului (Parlamentul american) sau personalului acestora.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading