Imunitatea naturală oferă o protecție de 99,56% la infectarea cu SARS-CoV-2 indiferent de tulpină

by | 23 Oct 2021 | Sănătate

Conform datelor oficiale prezentate de Grupul de Comunicare Strategică, în intervalul de 1 an și 8 luni de la începutul pandemiei, în România s-au infectat 1.534.942 de persoane, dintre care 6.814 s-au reinfectat. Prin urmare, riscul de reinfectare la persoanele care au trecut prin boală este 0,44%, ceea ce înseamnă că imunitatea naturală oferă o protecție de 99,56% împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2. Acesată protecție a fost calculată pentru tot intervalul de 1 an și 8 luni de la primul caz de COVID-19 înregistrat în România. Până în prezent, nu există date care să indice un risc de spitalizare sau deces din cauza COVID-19 pentru persoanele care au trecut deja prin boală.

Certificatul verde discriminează între cei vaccinați și cei trecuți prin boală

În pofida numeroaselor studii care demonstrează că imunitatea naturală este net superioară celei obținute prin vaccinare, ca durată și ca eficiență pentru asigurarea protecției la reinfectare, valabilitatea certificatului de vaccinare pentru persoanele care au trecut prin boală este de doar 180 de zile, în timp ce pentru persoanele vaccinate, certificatul verde este valabil timp de 12 luni.

Mai mult, în cazul persoanelor care au trecut prin boala, cele 180 de zile de valabilitate pentru certificatul verde se numară de la primul test poztiv, ceea înseamnă că se iau în considerare și cele 14 zile de auto-izolare, în care persoana pozitivă nu poate beneficia de niciunul din drepturile conferite de certificatul verde.

Această abordare reprezintă o discriminare care contravine datelor științifice disponibile și chiar scopului suprem de apărare a sănătății publice, având în vedere că persoanele vaccinate se pot infecta și pot transmite virusul în aceeași măsură ca și persoanele nevaccinate.

Conform datelor prezentate de Ministerul Sănătății din Israel, protecția oferită de vaccinul Pfizer în fața riscului de infectare cu tulpina delta este de doar 39%, iar imunitatea scade rapid după primele luni de la schema completă de vaccinare. Datele recente arată o frecvență relativ ridicată a infectărilor inclusiv în cazul persoanelor care și-au administrat și a treia două de vaccin.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading