Cu 85,9% din populație vaccinată, Danemarca înregistrează cel mai mare număr de infectări

by | 23 Nov 2021 | Extern

Autorităţile sanitare din Danemarca s-au arătat îngrijorate de riscul de a vedea spitalele copleşite de recenta înmulţire a cazurilor de COVID-19 în această ţară unde cu o lună în urmă au fost ridicate ultimele restricţii antiepidemice, relatează AFP.

”Cu riscul de COVID-19, al gripei şi altor boli infecţioase, riscăm să supraîncărcăm spitalele (…) Deja constatăm că spitalele ţării sunt foarte încărcate şi personalul sub presiune”, a atenţionat directorul Agenţiei naţionale de sănătate daneze.

Au fost confirmate 4585 de noi cazuri de COVID-19 în 12 noiembrie în această ţară cu circa 5,8 milioane de locuitori iar trendul este crescător. Acesta reprezintă un număr record de la începutul pandemiei. Cel mai mult a avut 4504 cazuri pe zi în 18 decembrie 2020.

Cu toate acestea, îngrijorările nu par întemeiate deoarece:

  • spitalizările sunt de 313 acum față de 919 în decembrie în vârful pandemiei
  • decesele sunt de numai 39 fața de 136

Lider în introducerea certificatului verde încă din primăvară, Danemarca a scos acest document din circulaţie pe 10 septembrie, când numărul noilor cazuri de COVID-19 era de patru ori mai mic ca în prezent.

Având în vedere noile evoluţii, Ministerul Sănătăţii danez a anunţat că a ”cerut Comisiei privind epidemiile să evalueze măsurile pertinente pe care le-ar indica în situaţia actuală” cu toate că decesele și cazurile foarte grave sunt foarte puține. Numărul mare de pozitivi reprezintă probabil asimptomaticii si cazurile foarte ușoare. Deci, exact ce s-a dorit și ni s-a transmis până acum.

Circa 85,9% dintre danezii cu vârste de peste 12 ani sunt vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă. Pare momentul potrivit să se spună public că vaccinul nu oprește transmiterea infecției.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading