Africa de Sud elimină carantina pentru toți asimptomaticii COVID-19, oprește urmărirea contacților

by | 29 Dec 2021 | Sănătate

Ministerul Sănătății din Africa de Sud a anunțat că a suspendat toate măsurile de carantină pentru cazurile asimptomatice de Covid-19 cu efect imediat, a informat postul oficial SABC News. Acest lucru se aplică atât persoanelor nevaccinate, cât și persoanelor vaccinate.

Urmărirea contacților va fi, de asemenea, oprită cu efect imediat, cu excepția cazului în care există focare. Declarația mai spune că cetățenii asimptomatici nu trebuie să se izoleze, ci să facă auto-observare timp de 5 până la 7 zile. De asemenea, nu este necesar ca un test COVID-19 să fie făcut înainte de a reveni la muncă după 8 zile de izolare.

Toți cei infectați cu virusul ar trebui să se întoarcă la muncă după 8 sau 10 zile de izolare, fără a fi necesare alte teste după perioada de izolare.

Decizia s-a “bazat pe sfatul oamenilor de știință că nu mai are cu adevărat un impact”, a declarat ministrul adjunct al Sănătății Sibongiseni Dhlomo pentru radiodifuzorul local SABC, adăugând că nu înlocuiește îndrumările existente cu privire la lucruri precum distanțarea socială și purtarea măștilor.

Declarația departamentului arată că factorii care au influențat decizia includ: apariția unor variante foarte infecțioase precum Omicron; estimează că cel puțin 60% din populație are o anumită protecție datorită vaccinării sau infecării anterioare; și informații noi, inclusiv cu privire la nivelul ridicat de cazuri asimptomatice și la numărul mic de cazuri reale diagnosticate.

Dhlomo a spus că ratele de vaccinare în rândul populațiilor cu risc ridicat din țară au fost de 66% la cei peste 60 de ani și de 63% la cei de 50-59 de ani.

Vaccinarea completă este de doar 26,6% la populația generală dar rezultă că o mare parte din populație a fost deja infectată (declarați sau neclarați). Numărul infectărilor este in prezent foarte ridicat, de 14.390 cazuri în medie la 7 zile.

Africa de Sud rămâne la cel mai de jos nivel al unui sistem de carantinare pe cinci niveluri. În timp ce Omicron a condus la o creștere bruscă a infecțiilor, acestea nu au fost însoțite de creșterea numărului de spitalizări și decese observate în valurile anterioare.

Iată cum stă acum Africa de Sud la cazuri și vaccinare:

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading