Legenda tenisului Martina Navratilova revoltată pentru nominalizarea înotătorului trans Lia Thomas la „Femeia anului”

by | 19 Jul 2022 | Social

După anunțul NCAA (Asociația Națională de Atletism a Colegiilor), că înotatoarea transgender Lia Thomas a fost nominalizată la premiul „Femeia anului” 2022 de către Universitatea din Pennsylvania, legenda tenisului Martina Navratilova a folosit Twitter pentru a exprima sentimentele la care ne gândim cu toții când vine vorba de bărbații biologici care concurează în sportul feminin.

“Nu sunt destule femei sportive biologice fabuloase, NCAA?!? Ce este în neregulă cu tine?!!!!!!!?” a postat pe Twitter campioana de nouă ori la Wimbledon.

Universitatea din Pennsylvania l-a nominalizat pe Thomas – născut bărbat, care în 2017 s-a clasat pe locul 462 în clasamentul înotătorilor bărbați – pentru premiul „Femeia anului” din 2022 al Asociației Naționale de Atletism a Colegiilor. Thomas s-a alăturat echipei feminine în 2020 după tranziție și a devenit aproape imediat înotătoarea clasată pe locul 1 din țară.

Navratilova, una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile și o activistă LGBT vocală, a vorbit despre avantajele bărbaților biologici care concurează în sporturile feminine.

„Nu este vorba despre excluderea femeilor transgender din sport, niciodată”, a spus ea pentru NewsNation în martie. „Dar este vorba de a nu le permite să câștige atunci când nu erau nici pe departe să câștige ca bărbați.”

Etichete: LGBT | progresism

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading