Guvernul olandez a dat zeci de derogări de la sancțiunile împotriva Rusiei

by | 1 Nov 2022 | Extern

Zeci de derogări de sancțiuni împotriva Rusiei

Guvernul olandez a emis 91 de derogări de la sancțiunile împotriva Rusiei de când țara a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie, relatează RTL Nieuws după ce a discutat cu ministerele implicate în aceste decizii. Ministerele au protejat numele companiilor implicate, valoarea tranzacțiilor care au fost scutite și sectoarele economice în cauză.

Ministerele Afacerilor Externe, Economice, Finanțelor, Infrastructurii și Educației au voie să acorde derogări de la sancțiuni pentru a „permite un grad de flexibilitate în cazuri specifice”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

În aprilie, Uniunea Europeană a interzis navele care navighează sub pavilion rusesc din porturile europene. Ministerul Infrastructurii și Gospodăririi Apelor a emis derogări astfel încât 34 de nave să poată accesa porturile olandeze, de exemplu, pentru că transportau mărfuri importante precum aluminiu și alimente.

Un motiv invocat de Ministerul Afacerilor Externe pentru acordarea acestor scutiri  a fost menținearea relațiilor diplomatice. În plus, s-a permis ca tranzacțiile care implicau bănci rusești deținute în majoritate de stat să aibă loc.

Ministerul Finanțelor a acordat 13 derogări suplimentare aferente bunurilor înghețate care intră în regim de sancțiuni.

Ministerul Climei și Energiei, care intră în subordinea Afacerilor Economice, a emis 25 de derogări pentru ca organizațiile olandeze să obțină în continuare energie de la fostele companii Gazprom. Derogările ajută 150 de companii și organizații, inclusiv municipalități, școli și companii de apă.

Ministerul Comerțului Exterior și Cooperării pentru Dezvoltare, care intră în subordinea Afacerilor Externe, a emis 18 derogări către 13 organizații pe „motive umanitare” pentru cooperarea dintre UE și Rusia în „probleme pur civile”. Ministerul Afacerilor Externe a emis o derogare, astfel încât o companie să poată primi o plată de la Rusia.

Toate sancțiunile împotriva Rusiei pot fi găsite pe site-ul Consiliului Uniunii Europene.

Etichete: ipocrizie | Olanda

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading