Giorgia Meloni a acuzat sistemul feudal al Franței de exploatare a coloniilor africane ce duce la migrație

by | 21 Nov 2022 | Extern

Giorgia Meloni a devenit o figură de cult în politica mondială de când coaliția ei de dreapta a câștigat puterea în vara lui 2022, spre șocul multora. Videoclipurile cu ea vorbind despre identitate, imigrație ilegală și transgenderism au devenit virale, arătând o femeie care nu se teme să-și spună părerea și să se lupte pentru ceea ce crede.

Dar dimensiunea luptei ei pentru reducerea migrației ilegale care sufocă Italia de zeci de ani de zile este mai bine înțeleasă acum când s-au aprins scântei între Meloni și Macron din cauza refuzului Italiei de a prelua o nava cu migranți din Marea Mediterană. Franța a fost obligată de situație să-i accepte pe cei circa 230 de africani protestând Macron vehement față de atitudinea vecinilor și subliniind că în viitor nu va mai accepta.

Premierul italian merge direct la țintă, la cauza directă a valurilor de migrație care  distrug Europa, într-un clip viral dezgropat recent – ​​despre care se crede că ar fi din 2019 – în care l-a eviscerat pe Emmanuel Marcon.

Meloni expune fața întunecată a colonialismul modern al Franței în interiorul Africii, începând cu francul CFA (Comunitatea Financiară din Africa), care este o bancnotă franceză tipărită pentru 14 națiuni africane, coloniile Franțe, țări care trăiesc în sau sub pragul sărăciei extreme.

“Criticii subliniază că moneda este controlată de trezoreria franceză și, la rândul lor, țările africane canalizează mai mulți bani către Franța decât primesc ca ajutor și nu au suveranitate asupra politicilor lor monetare” (Wikipedia).

Ea subliniază că este folosit ca un mijloc de a controla acele națiuniși de a obține venituri enorme din comisioane. După aceea, Meloni scoate o poză cu un copil care este forțat să lucreze în minele de aur din Burkina Faso, una dintre cele mai sărace națiuni de pe pământ. Ea continuă spunând că Franța permite exploatarea copiilor care muncesc pentru a lua 50% din exporturile Burkina Faso, lăsând țara pustie și sub controlul său deși stă pe munți de aur. Urmăriți clipul, este devastator!

Meloni reiterează apoi că o mare parte din aurul extras de acești copii, care sunt în esență sclavi, ajunge în cuferele franceze. Cu alte cuvinte, cine în lume este Emmanuel Macron pentru a le ține altor națiuni lecții despre moralitate și decență?

Clipul se termină cu Meloni condamnându-i pe francezi că vor ca națiunile UE să absoarbă imigranții ilegali în timp ce aceștia exploatează națiunile africane, contribuind la crearea condițiilor care îi duc pe oameni să fugă în Europa.

Meloni pare neînfricată, hotărâtă și știe exact cum să apere ideile la care ține. Meloni este neclintită să facă schimbări în Italia și în Europa și cred că mulți europeni și americani de dreapta o susțin.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading