Curte federala din SUA blochează definitiv ordinul privind transgenderii al administrației Biden

by | 12 Dec 2022 | Sănătate

O curte federală de apel a blocat permanent cererea administrației Biden de a forța medicii și asigurătorii să efectueze sau să plătească procedurile de tranziție de gen chiar dacă medicii se opun pe motive de conștiință și judecată medicală, instanța bazându-și decizia pe protecția constituțională a libertății religioase.

Curtea de Apel a Statelor Unite pentru cel de-al 8-lea circuit a emis o hotărâre unanimă pe 9 decembrie prin care blochează ordinul privind transgenderii al Departamentului de Sănătate (HHS) al SUA.

Emis în 2016, acest ordin a interpretat legea lui Obama- Affordable Care Act – într-un mod care impunea medicilor să efectueze proceduri de tranziție de gen pentru orice pacient, inclusiv pentru copii, chiar dacă medicul era convins că procedura ar putea dăuna pacientului.

Această lege impunea ca marea majoritate a companiilor private de asigurări să acopere costurile terapiei de tranziție de gen sau să sufere sancțiuni.

Grupul de experți medicali al HHS (Departamentului de Sănătate SUA) a recunoscut că procedurile de tranziție de gen pot fi dăunătoare iar în multe cazuri, nejustificate medical, HHS determinând că Medicare și Medicaid (asiguratorii de stat) nu ar trebui să fie forțate să acopere astfel de proceduri.

Cercetările au arătat că procedurile de tranziție de gen prezintă un risc semnificativ pentru copii, inclusiv pierderea densității osoase, boli de inimă și cancer.

Ce conține ordinul

HHS a hotărât că medicii trebuie să efectueze proceduri de tranziție de gen asupra copiilor chiar și atunci când aceste proceduri pot fi dăunătoare din punct de vedere fizic și emoțional pentru copil.

Copiii – în special cei care se identifică gay și trans – sunt foarte vulnerabili. Părinții și medicii ar trebui să fie liberi să conlucreze fără intervenția guvernului pentru a decide ce este mai bine din punct de vedere fizic și emoțional pentru copil.

Procedurile de tranziție de gen sunt o decizie profund personală și sunt deosebit de complicate pentru copii. Această decizie ar trebui luată după discuții între familie și medicul lor fără amestecul politicienilor și al birocraților guvernamentali.

Permiterea acestor proceduri la copii ignoră studiile care demonstrează că până la 94% dintre copiii care se confruntă cu disforie de gen (77-94% într-un studiu și 73-88% în altul) vor scăpa în mod natural de disforia lor. HHS însuși citează ghiduri care recunosc aceste studii.

Cercetările arată că există riscuri semnificative în legătură cu procedurile de tranziție medicală pentru copii, inclusiv boli de inimă, diabet de tip 2, pierderea densității osoase, cancer și alte probleme grave.

Aproape toți medicii din SUA vor fi afectați de această nouă regulă. Anumite părți ale regulii (adaugare la Obamacare) vor forța medicii calificați să efectueze proceduri de tranziție de gen, cum ar fi suprimarea pubertății, terapia hormonală încrucișată și chirurgia plastică la copii.

Dacă un medic își respectă jurământul de a acționa în interesul copilului din cauza noului ordin acesta se poate confrunta cu consecințe grave, inclusiv pierderea locului de muncă.

Nu este lăsat loc pentru judecata medicală a medicului și nici măcar nu permite medicului să trimită copilul la un medic mai dispus pentru a efectua procedura. Orice refuz al unui medic calificat reprezintă o încălcare a legii.

Ordinul va forța aproape toate companiile private de asigurări și mulți angajatori să acopere procedurile de tranziție de gen sau să se confrunte cu sancțiuni severe și acțiuni legale.

Cu toate acestea, grupul de experți medicali al HHS a recunoscut că procedurile de tranziție de gen pot fi dăunătoare pacienților iar în multe cazuri nefiind justificate medical.

Din acest motiv, HHS a stabilit ca asiguratorii de stat, Medicare și Medicaid, să NU plătească pentru aceste proceduri. Cu toate acestea birocrații HHS încearcă să forțeze medicii și asiguratorii privați să execute și să plăteas©ă tranziția de gen.

Etichete: gen

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading