Granițele deschise sunt o mare afacere: sute de asociații de „sprijin pentru migranți” au primit 750 de milioane de euro

by | 27 Apr 2023 | Extern

În 2021, aproape 1.350 de asociații au fost subvenționate sau remunerate de guvernul francez cu 750 de milioane de euro, fondurile fiind alocate cu „misiunea” de imigrare, azil și integrare.

Aceste fonduri, împreună cu finanțarea de la actori externi, cum ar fi fundațiile lui Soroș, creează stimulente masive pentru ca Franța să-și continue politicile privind frontierele deschise. După cum relatează revista franceză Valeurs Actuelles, numărul de asociații menite să promoveze și să ajute migranții s-a multiplicat rapid, actori oportuniști profitând de demografia în schimbare a Franței. Aceste asociații au sarcina de a ajuta imigranții ilegali din momentul în care ajung în Franța, de a le oferi hrană, locuință și de ai îndruma în solicitarea de azil și alte beneficii.

Având în vedere multitudinea de asociații și numărul record de migranți sosiți în Franța, au existat întrebări despre proveniența banilor pentru derularea acestor operațiuni costisitoare. Nathalie Goulet, din grupul centrist Uniunea, a scris o scrisoare senatului, în decembrie 2022, cerând detalii privind „subvențiile publice” trimise acestor asociații, inclusiv suma și frecvența acestora.

Ministerele franceze implicate în distribuția de fonduri au publicat răspunsul pe 13 aprilie, pe site-ul Senatului. În 2021, „aproape 1.350 de asociații au fost subvenționate sau remunerate cu peste 750 de milioane de euro, în cadrul creditelor misiunii de Imigrare, Azil și Integrare”.

Guvernul susține că există o supraveghere strictă a modului în care sunt cheltuite aceste fonduri, iar asociațiile de migranți sunt selectate „la nivel național, la nivel regional și local prin contracte teritoriale semnate cu comunitățile.”

O mare parte din munca de procesare a migranților a fost externalizată către aceste asociații, iar sumele de bani pe care aceste organizații le primesc de la contribuabili sunt probabil chiar mai mari decât cifra de 750 de milioane de euro, deoarece există și fonduri semnificative care provin de la administrațiile locale.

Datele privind ocuparea forței de muncă arată că este un mit că imigrația în Franța are beneficii economice, a declarat autorul și academicianul francez Jean-Paul Gourévitch.

„Am studiat acest subiect pe larg și astăzi toată lumea din Franța, de la stânga la dreapta, este de acord că imigrația costă mai mult decât aduce beneficii”, a spus Gourévitch. „Există o diferență majoră între economiștii de stânga și de dreapta în ceea ce privește costurile: economiștii de stânga spun că deficitul este de șase până la zece miliarde de euro pe an, în timp ce cei de dreapta spun că este de 40 până la 44 de miliarde. Propria mea cercetare științifică arată că deficitul este de 20 până la 25 de miliarde”.

Deci, aproximativ 25 de miliarde de euro pe an sunt cheltuite pentru migranți în Franța, sumele de bani direcționate către acest lucru sunt în creștere. Antreprenorii, activiștii politici, organizațiile religioase, servicii de spălătorie, case de azil pot face mici averi. În același timp, etnicii francezi devin deja o minoritate în unele orașe, ei plătind sume mari pentru locuința, educația și alte costuri sociale ale acestor noi veniți.

Etichete: Franța | migrație

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading