Papa Francisc denunță ideologia de gen și avortul, îndeamnă Europa să îmbrățișeze valorile familiei

by | 2 May 2023 | Social

El a subliniat necesitatea unei Europe care să nu fie ostatică a partidelor politice sau a populismului dar să nu se dizolve într-un supranaţionalism abstract deconectat de la viaţa oamenilor.

Papa Francisc a transmis un mesaj puternic împotriva ideologiei de gen și a drepturilor la avort, numindu-le elemente ale unei „căi nefaste” care culminează cu „înfrângere tragică” mai degrabă decât cu progresul…..

Papa s-a adresat liderilor civili și religioși în prima zi a călătoriei sale în Ungaria, printre cei prezenți fiind premierul Viktor Orbán și prima femeie președinte a țării, Katalin Novák.

În timpul discursului său, Papa Francisc a lăudat angajamentul Ungariei de a păstra cultura, tradiția și valorile familiei. El a lăudat-o pe Novák, ale cărei politici pro-familie, în calitate de fost secretar de stat pentru afaceri de familie și tineret, au fost creditate cu inversarea declinului demografic al națiunii.

Papa a remarcat:

„Ce minunat… să construim o Europă centrată pe persoană și pe oameni, unde există politici eficiente pentru naștere și familie. Avem țări în Europa cu vârsta medie de 46-48 de ani, unde națiunile diferite sunt o familie în care creșterea și unicitatea fiecăreia sunt prețuite.”

Papa Francisc și-a exprimat frecvent îngrijorarea cu privire la scăderea ratei natalității în Europa, iar discursul său a inclus o condamnare fermă a „colonizării ideologice” de către teoria genului și alte ideologii de stânga.

„Aceasta este calea nefastă a „colonizării ideologice”, care elimină diferențele, ca în cazul așa-zisei culturi de gen, sau pune conceptele reductive ale libertății înaintea realității vieții, de exemplu, lăudându-se ca realizare cu un „drept fără sens la avort”, care este întotdeauna o înfrângere tragică”, a spus Papa.

În discursul său, Papa Francisc și-a exprimat, de asemenea, recunoștința guvernului ungar pentru eforturile sale umanitare în întreaga lume, inclusiv pentru acordarea de ajutor creștinilor persecutați din Siria și Liban. Făcând referire la propria istorie a suferinței Ungariei în timpul războiului, el s-a rugat pentru pace în Ucraina.

Vizita de trei zile a Papei în Ungaria a inclus întâlniri cu lideri ai societății și tineri. Călătoria a culminat cu Sfânta Liturghie, celebrată duminică în Piața Kossuth Lajos din Budapesta.

Etichete: Papa Francisc

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading