Biden a golit rezervele de petrol ale SUA ca o ultimă încercare de a salva alegerile

by | 9 Nov 2022 | Economie

Președintele Biden a decis să folosească și să abuzeze de rezervele de petrol ale țării în scopuri electorale, o situație complet fără precedent de la crearea acestora, în anii 1970 pentru a scădea prețul benzinei care s-a triplat în 2 ani și a contribuit la cea mai mare inflație din ultimii 40 de ani.

În ajunul alegerilor legislative intermediare, președintele Joe Biden a promovat cea mai drastică vânzare din istoria rezervelor strategice de petrol, pentru a stabiliza prețul combustibilului și a „a ajunge” cu ceva viață la alegeri.

Niciodată un partid nu poate câștiga alegerile cu prețurile la benzină și motorină care sunt înregistrate la benzinăriile din Statele Unite și care genereazăun lanț nesfârșit de scumpiri. Dar aceste prețuri vertiginoase ar fi putut fi de două ori mai mari dacă nu ar fi fost golirea parțială a stocurilor pe care Biden a făcut-o în ultimele luni.

Preblema ar fi putut fi rezolvată mai uăorși mai convenabil dacă ar fi permis companiilor să exploateze zăcămimtele intrene de petrol. Dar scopul democraților nu este ascuns,trebuie sa renunțe total la petrol în câțiva ani.

Politica energetică a lui Biden urmărește să submineze stimulentele pentru investițiile energetice în combustibili fosili, ceea ce va face ca prețurile să devină din ce în ce mai scumpe pe termen lung.

De la mijlocul lunii octombrie, Bidena anunțat vânzarea rapidă a la 15 milioane de barili pe piața internă, urmărind astfel reducerea nivelului prețurilor. Stocul de barili a fost de 401,72 milioane la sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii octombrie, cea mai mică valoare înregistrată din 1984 până azi.

O scădere dramatică și istorică de aproape 240 de milioane de barili de petrol s-a acumulat din martie trecut, o scădere de 33% în 6 luni, ceva nemaivăzut până acum conform datelor de la Departamentul de Energie al SUA.

Rezerva strategică a fost creată în anii 1970 la inițiativa președintelui Gerald Ford, ca răspuns la retragerea ofertei OPEC. Are două obiective fundamentale și foarte specifice: să ofere consumatorilor o anumită stabilitate în fața întreruperilor internaționale de aprovizionare și să acționeze în fața conflictelor armate.

Președintele Biden devine primul președinte care folosește rezervele de petrol în scopuri pur politice, încercând să ajungă la alegerile intermediare cu prețuri relativ stabile și accesibile, chiar dacă este doar o parte dintr-un efect temporar.

Prețurile benzinei pe piața internă au scăzut de la 5 USD la mijlocul lunii iunie la 3.804 USD pentru media federală. Statele cu taxe mai mari pe combustibili mențin prețuri mai mari care ajung totuși până la 6,99 dolari, ca în cazul California și Michigan. Chiar și micșorat la3,8 dolari, tot este dublu față de cât era la începutul mandatului.

Campania electorală a democraților este configurată în jurul reducerilor făcute la prețul combustibilului, în cadrul așa-numitului „program de reducere a costurilor”.

„Rezerva strategică de petrol (SPR) are scopul de a proteja consumatorii împotriva întreruperilor de urgență a aprovizionării, nu politicienii în timpul unui an electoral ”, a declarat Jeff Eshelman, președintele Asociației Independente de Petrol din America.

Etichete: petrol | SUA

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading