Bloomberg: Recomandări de economisire – vindeți mașina, mâncați linte, nu carne, lăsați câinii să moară

by | 28 Mar 2022 | Economie

Bloomberg News a stârnit o reacție masivă în weekend pentru că a oferit „sfaturi” americanilor care s-ar putea lupta cu creșterea costului vieții, care includea lăsarea animalelor de companie să moară și consumul de linte în loc de carne printre alte sfaturi „inteligente”.

Articolul, intitulat „Inflația ustură cel mai mult dacă câștigi mai puțin de 300.000 USD. Iată ce să faci”, a scris Teresa Ghilarducci, profesor de economie la New School for Social Research, o universitate privată din New York.

Inepțiile Bloomberg

Ghilarducci a dovedit că este complet ruptă de realitatea vieții americanilor obișnuiți, scriind:

„Pentru a face față prețurilor la petrol, merită să vă reconsiderați transportul în comun dacă este o opțiune acolo unde locuiți… Acum poate chiar să fie momentul să vă vindeți mașina. Cu siguranță nu este momentul să cumpărați una noua sau folosită”.

„Deși gustul vostru nu este obișnuit, înlocuitorii de carne gustoși pot include legumele… Planificați să tăiați creatura din mijloc (N.E. animalul care consumă plante și  care va ajunge ulterior pe masa ta) și să consumați plante direct. Este o modalitate mai eficientă, mai sănătoasă și mai ieftină de a obține calorii”.

„Și stați departe de cumpărăturile în vrac – de obicei nu economisiți bani cumpărând mai mult. Dacă trebuie neapărat să cumpărați în vrac, încercați să o faceți cu un prieten, astfel încât să puteți împărți o parte din costuri și să vă asigurați că totul este mâncat sau folosit”.

„Dacă sunteți unul dintre mulți americani care au devenit un nou proprietar de animale de companie în timpul pandemiei, poate doriți să regândiți acele nevoi medicale costisitoare pentru animale de companie. Poate suna dur, dar cercetătorii de fapt nu recomandă chimioterapia animalelor de companie – care poate costa până la 10.000 de dolari – din motive etice”.

Nici nu știi ce  e mai stupid: sfaturile penibile și lipsite de sens prezentate de un „expert în domeniu” sau ele sunt adresate celor care câștigă sub 300.000 USD brut anual, adică 4% dintre americani. Pesemne că autoarea confundă Statele Unite cu Venezuela, unde într-adevăr cei care câștigă bani foarte mulți nu pot cumpăra nici păine cu ei, pentru că nu valorează nimic. POate doar o metodă bună de a porni un foc.

Ce reprezintă Bloomberg?

Bloomberg este o agenție de știri americană fondată în anul 1981 de către Michael R. Bloomberg. Compania are sediul la New York City și este prezentă în 126 de țări. Număr de angajați în 2008: 10.000, conform Wikipedia.

Michael Rubens Bloomberg este un magnat financiar, politician și filantrop american. El a fost al 108-lea primar al orașului New York, fiind în funcție pentru 3 mandate consecutive din 1 ianuarie 2002 până în 31 decembrie 2013.

Cu o avere netă de 55.5 miliarde $, el este a zecea cea mai bogată persoană din Statele Unite și a 13-a din lume. (Wikipedia)

Etichete: ipocrizie

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading