Bugetul Rabla Clasic și Rabla Plus se suplimentează cu 400 de milioane de lei în august

by | 6 Aug 2021 | Economie

Bugetul pentru Programele Rabla Clasic și Rabla Plus va fi suplimentat cu 400 de milioane de lei, anunță Administrația Fondului pentru Mediu.

Începând cu data de 21 august 2021, bugetul total al Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu suma de 200 de milioane de lei. De asemenea, pentru Programul Rabla Clasic, o majorare cu 200 de milioane de lei a bugetului total va fi disponibilă începând cu data de 28 august 2021.

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat și în iulie o suplimentare a bugetului alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus cu 40 milioane de lei. Bugetul alocat inițial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei a fost rezervat integral în mai puțin de 2 luni de la lansarea programului. De asemenea, prima suplimentare din acest an, în valoare de 20 milioane lei a fost epuizată, “demonstrând interesul cetățenilor față de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător”, spun reprezentanții AFM.

7.500 de lei este valoarea primei de casare în cadrul Rabla Clasic. Pe lângă acești bani, se acordă și un bonus de 1500 de lei pentru autovehiculele cu emisii scăzute și 3.000 de lei la mașinile hibrid.

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru mașinile pur electrice și 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading