Campionatul mondial de gaming Dota 2 va avea loc în octombrie la București, pe Arena Națională

by | 9 Jul 2021 | Economie

Vin vesti bune pentru gaming-ul din Romania chiar si in 2021. In toamna acestui an va fi organizat la Bucuresti Campionatul International de Gaming – DOTA2, vizionată de 80 de milioane de oameni, cu premii în valoare de 40 milioane de dolari, din care 16% vor merge la bugetul Statului român sub formă de impozite.

Pentru acest turneu, Primaria Capitalei va incasa 500 000 euro (ca si termeni de comparatie, pentru concertul Metallica de pe aceeasi Arena Nationala au fost incasati 28.000 de euro pentru 7 zile)! Initial acest eveniment trebuia sa aiba loc in Suedia. Din motive de pandemie, organizarea era incerta pentru 2021… dar le-a fost propus sa-l tina în Romania, pe Arena Nationala. Inainte de inceperea campionatului Euro 2020, organizatorii au fost invitati la un tur al Arenei Naționale impreuna cu primarul capitalei si au decis Bucurestiul ca fiind noua destinatie.

Faza grupelor va avea loc în perioada 7-10 octombrie, iar faza principală va începe pe 12 octombrie. Apoi, pe 17 octombrie, cele mai bune două echipe de Dota 2 din lume se vor confrunta pentru câștigarea trofeului Aegis și partea leului din fondul de premiere de 40.018.195 USD disponibil.

The International este un turneu anual organizat de Valve din 2011. Prima ediție a avut loc la Koln și a avut o bază de premiere de 1,6 milioane de dolari.

Turneul a mai fost organizat în trecut de Seattle, Vancouver, Shanghai. A zecea ediție urma să aibă loc la Stockholm, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading