Eșecul politicii americane și europene: sancțiunile împotriva Rusiei nu funcționează

by | 6 Jul 2022 | Economie

Potrivit unui nou sondaj, 71 la sută dintre americani au spus că nu doresc ca Joe Biden să candideze pentru un nou mandat. Pe măsură ce americanii se confruntă cu prețuri record la gaze și cu cea mai mare inflație din ultimii 40 de ani, președintele Biden admite că nu îi mai pasă. Administrația sa s-a angajat să ducă un război prin interpuși cu Rusia, iar americanii trebuie doar să-l suporte.

Săptămâna trecută, un reporter al New York Times l-a întrebat pe Biden în cât timp se așteaptă ca americanii să plătească prețuri record la benzină în raport cu politica administrației sale în Ucraina. „Cât timp este nevoie”, a răspuns președintele american fără ezitare.

„Rusia nu poate învinge Ucraina”, a adăugat Biden ca justificare pentru politica administrației sale. Președintele SUA a încercat în mod repetat să dea vina pentru criza economică, pe razboiul din Ucraina, susținând că Rusia este în spatele inflației recente. “Motivul pentru care prețurile la gaze cresc este din cauza Rusiei. Rusia, Rusia, Rusia”, a spus el în aceeași conferință de presă.

Dar Biden are o mare problemă: americanii nu-l cred. Potrivit unui sondaj Rasmussen de la începutul acestei luni, doar unsprezece la sută dintre americani cred în afirmația lui Biden că președintele rus Vladimir Putin este de vină pentru prețurile mari.

Brian Deese, directorul Consiliului Economic Național al președintelui Biden, a fost întrebat într-un interviu recent CNN: „Ce le spuneți acelor familii care spun, hei, nu ne putem permite să plătim 4,85 USD pe galon?”

Răspunsul lui? „Este vorba despre viitorul Ordinii Mondiale Liberale și trebuie să fim fermi.”

Au existat vreodată politicieni mai rupți de realitate decât in ultimii 2 ani?? Dacă ar fi întrebati europenii si americanii, care se duc zi de zi la muncă, dacă ar fi fericiți să sufere de sărăcie pentru „ordinea mondială liberală”, câți ar spune „pare o idee grozavă”?

Cea mai ciudată parte a acestei idei, că americanii și europenii trebuie să sufere pentru a-i răni pe ruși, este că aceste politici nici măcar nu rănesc Rusia! Dimpotrivă: Rusia are profituri record din exporturile sale de petrol și gaze de la începutul războiului din Ucraina.

Potrivit unui articol recent din New York Times, creșterea prețurilor globale la petrol și gaze au permis Rusiei să-și finanțeze războiul împotriva Ucrainei. Sancțiunile SUA nu au îngenuncheat economia Rusiei, așa cum au promis SUA și UE. Ei au adus de fapt economia americană și europeană în genunchi, în timp ce profiturile rusești au crescut.

După cum a remarcat Newsweek săptămâna trecută, televiziunile din Rusia glumesc că, odată cu profitul pe care Rusia l-a avut de când au fost impuse sancțiuni, „Biden este agentul nostru”.

Etichete: Biden | Rusia

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading