Eurostat: România se află la același nivel cu Ungaria și Portugalia în PIB măsurat la paritatea puterii de cumpărare

by | 27 Mar 2023 | Economie

În 2022, produsul intern brut (PIB) pe cap de locuitor al României, Ungariei și Portugaliei, calculat la paritatea puterii de cumpărare, a atins 77 la sută din media UE, potrivit datelor estimative publicate joi de Eurostat.

În acest domeniu, România este în fața Letoniei (74 la sută), Croației (73), Greciei (68), Slovaciei (67) și Bulgariei și este cu două puncte procentuale în spatele Poloniei (79).

Anul trecut, PIB-ul pe cap de locuitor calculat la paritatea puterii de cumpărare în Luxemburg a fost de 161 la sută din media UE, pe baza căreia ducatul a fost considerat cel mai bogat stat membru al UE.

Pe locul doi în clasament se află Irlanda (134 la sută), urmată de Danemarca (136), Olanda (130), Austria (125), Belgia (121), Suedia (119) și Germania (117). Finlanda, Malta și Franța sunt celelalte state membre în care PIB-ul pe cap de locuitor depășește media UE.

Italia, Slovenia, Cipru și Republica Cehă sunt în urmă cu mai puțin de 10% față de media UE, iar Lituania, Estonia și Spania cu între 10 și 20%. În Polonia, Ungaria, Portugalia, România, Letonia și Croația, PIB-ul pe cap de locuitor calculat la paritatea puterii de cumpărare este cu mai puțin de 30% sub media UE.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading