Fermierii afectați de secetă vor primi despagubiri de până la 1.500 lei pe hectar

by | 13 Oct 2022 | Economie

Fermierii ale căror culturi au fost complet distruse de secetă vor primi despăgubiri de 1.500 de lei pe hectar, potrivit proiectului de decret de urgență publicat marți pe site-ul Ministerului Agriculturii.

Potrivit acesteia, fermierii care cultivă grâu, secară, triticale, orz, ovăz și rapiță au dreptul la sprijinul statului și cei care au suferit o pierdere a recoltei de cel puțin 30 la sută din cauza secetei, potrivit dosarelor de daune.

România, prin ministrul Agriculturii Petre Daea, se opune reducerii emisiilor din agricultură

Valoarea despăgubirii este de 1.500 de lei pe hectar dacă seceta a distrus 100% din recoltele acestora. Subvenția de stat la hectar se reduce proporțional cu suma consemnată în procesul-verbal de pagubă.

Potrivit proiectului, fermierii eligibili trebuie să depună cererile la direcțiile agricole județene în termen de 15 zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a decretului de urgență. Aceștia trebuie să atașeze cererii o declarație individuală de răspundere, conform căreia nu se află în procedură de reorganizare, lichidare sau faliment, transmite Agerpres.

Suprafața afectată de secetă din România crește cu zeci de mii de hectare în fiecare zi

Seceta din acest an aduce o pierdere de peste un miliard de euro în agricultura românească prin lipsa producţiei de pe cele 800.000 de hectare afectate de secetă, arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor publice.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading