Fermierii ucraineni doresc răzbunare împotriva Poloniei. Când îi dai nas lui Ivan…

by | 21 Apr 2023 | Economie

Grupul de lobby agricol ucrainean, Milk board (SMPU), cere represarii împotriva Poloniei pentru acțiunile Varsoviei împotriva importurilor de alimente ucrainene. SMPU și-a exprimat dezamăgirea față de rezultatul negocierilor dintre guvernele polonez și ucrainean, care ar fi putut rezolva problema produselor agricole.

SMPU a mai spus că deciziile cu privire la comerț ar trebui luate de Comisia Europeană și nu de Polonia.

Arsen Dydor, șeful Universității Agricole de stat din Ucraina, a spus că Ucraina ar trebui să-și apere interesele într-un mod similar cu modul în care UE își apără fermierii.

„Trebuie să învățăm de la ei cum să ne protejăm și să ne respectăm”, a spus el, adăugând că nu are rost să ne mulțumim cu faptul că acum tranzitul a fost permis.

Acesta este motivul pentru care consideră că este corect ca Polonia să-și poată exporta laptele doar în Moldova, doar să tranziteze Ucraina. El a susținut că poziția industriei ucrainene a produselor lactate este susținută de Asociația Europeană a Produselor de Lactate și că omologii lor polonezi înțeleg poziția pe care au adoptat-o.

Weekendul trecut, guvernul polonez a interzis importul de produse agricole ucrainene până pe 30 iunie. Marți, guvernele polonez și ucrainean au ajuns la un acord cu privire la tranzitul produselor ucrainene prin Polonia. Cu toate acestea, toate importurile vor fi monitorizate, iar marfa va fi sigilată.

Criza s-a materializat ca urmare a importurilor masive de cereale ucrainene care au umplut silozurile poloneze, române, slovace, etc reducând prețul cerealelor pe piața europeană. Situația a dus la proteste din partea fermierilor în special din partea de est UE.

Etichete: Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading