Florin Cîțu se laudă cu creșterea economică peste așteptări dar uită de inflația galopantă și deficitele uriașe

by | 21 Jul 2021 | Economie

“Banca Națională a României confirmă creșterea economică peste așteptări”, scrie premierul Florin Cîțu, pe Facebook, precizând că măsurile economice implementate în această perioadă au avut un obiectiv clar, respectiv păstrarea capacității de producție în economie. Premierul însă trece cu vederea alte aspecte îngrijorătoare subliniate de banca centrală, precum inflația galopantă.

„Am reușit să facem performanță împreună cu toți actorii din sectorul privat și le mulțumesc pentru că au avut încredere în măsurile luate de guvern. Continuăm acest parteneriat cu sectorul privat, cu trei obiective în minte: – mai multe locuri de muncă bine plătite pentru toți românii (doar prin soluții liberale eliminăm sărăcia); – recuperarea accelerată a decalajelor față de cele mai dezvoltate țări din UE;- cea mai lungă perioadă de creștere economică sustenabilă din istoria economică a României”, a scris Cîțu.

Revenirea economică a fost mai alertă decât cea anticipată în primul trimestru al anului, arată Banca Națională a României (BNR), în minuta ședinței de politică monetară a Consiliului de administrație din 7 iulie 2021.

BNR subliniază însă că probabil și rata anuală a inflației va crește mai pronunțat decât s-a anticipat anterior, instituția avertizând și asupra altor dezechilibre, precum faptul că deficitul de cont curent a cunoscut cea mai pronunțată creștere anuală din ultimele 14 trimestre, evoluție considerată deosebit de preocupantă de către membrii Consiliului.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading