Importurile de gaze rusești destinate României au fost sistate brusc astăzi

by | 18 Aug 2022 | Economie

Importurile de gaze rusești destinate pieței interne au fost sistate brusc astăzi, în România intrând în prezent doar gazele de tranzit care ajung în Ungaria, conform Profit.ro.

Joi, importurile de gaze rusești care intrau în România din gazoductul TurkStream, prin punctul de interconectare cu Bulgaria, au fost sistate brusc, de la un nivel de 8-9 milioane mc/zi, la unul de 4,8 milioane mc/zi, din care 4,5 milioane mc/zi tranzitând România cu destinația Ungaria prin punctul de interconectare de la Csanadpalota, notează sursa citată.

Directorul Transgaz, Ion Sterian, a declarat pentru Digi 24 că în România intră 5,3 milioane de metri cubi, din care 488.000 de metri cubi gaz rusesc. „Într-adevăr, față de zilele precedente intra mai puțin, depinde de furnizori”, a susținut Sterian, spunând că livrările sunt cu 3 milioane de metri cubi mai mici.

Sterian a mai adăugat că România are acum un procent de 66% grad de umplere al depozitelor de gaze și va ajunge la sfârșitul lunii la peste 70%, fiind așteptat până la iarnă un procent de înmagazinare de peste 80%.

Etichete: energie-gaz

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading