Inflația a atins un nivel record în zona euro

by | 3 Dec 2021 | Economie

Estimarea rapidă a inflației din 30 noiembrie a Eurostat a urmărit creșterea prețurilor la o rată anuală de 4,9%. Aceasta este cea mai mare rată a inflației de la debutul monedei euro în 1999, potrivit agenției de statistică a Uniunii Europene.

Principalul factor au fost prețurile la energie, deoarece prețurile la gaze naturale continuă să crească. Inflația gazelor naturale a crescut la 27,4% în acest an, față de 23,7% în octombrie.

Inflația de bază, care elimină factorii extrem de volatili, cum ar fi energia, a crescut, de asemenea, mai mult decât se aștepta, la 2,6%. Europenii au observat că prețurile mai mari ale energiei și mărfurilor cresc acum prețul unei cafele sau al prânzului la restaurante. Inflația din sectorul serviciilor a înregistrat a doua cea mai mare creștere, trecând la 2,7% de la 2,1% luna precedentă.

Bunurile industriale neenergetice au crescut și ele la 2,4%, comparativ cu 2,0% în octombrie. Alimentele, alcoolul și tutunul au crescut la 2,2%, comparativ cu 1,9% în octombrie.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading