Pe măsură ce Bruxelles-ul intră în vacanță de vară, subiectul planului de recuperare și reziliență al României – PNRR – este departe de a fi soluționat, întrucât Comisia încă mai caută clarificări cu privire la o serie de probleme importante.

România a solicitat o întârziere de o lună până la evaluarea planului său de recuperare pentru soluționarea problemelor. Cu toate acestea, se pare că va fi nevoie de mai mult timp după vacanța de vară.

Lacune grave, inclusiv informații lipsă cu privire la costuri și cheltuieli, precum și alte inconsecvențe, afectează în prezent planul de redresare, a raportat ziarul german Die Welt.


Guvernul pică testul fondurilor europene; Comisia Europeană a găsit zeci de nereguli în PNRR în mai multe domenii:

  • Sistemul de management al apei
  • Transportul sustenabil
  • Infrastructura de metrou
  • Fondul pentru Valul Renovării
  • Fondul local pentru tranzitia verde și digitală
  • România Educată

Documentele publicate arată că guvernul român a furnizat numere incoerente în capitolul referitor la investițiile digitale, una dintre principalele ținte pentru PNRR.

Eșec după eșec în la Comisia Europeană cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru Ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea, USR: sunt respinse irigațiile, conectarea localităților la gaze, autostrăzile.

Cu toate acestea, premierul Florin Citu a confirmat că planul este negociat în proporție de 95% și că detaliile rămase vor fi soluționate în următoarele săptămâni.

Executivul UE ar trebui să aprobe planul în jurul datei de 15 septembrie, a spus premierul, adăugând că primele fonduri ar trebui să sosească în noiembrie.