Lanț german de supermarketuri: carnea dispare treptat din rafturi

by | 3 Feb 2023 | Economie

Grupul german de discount Lidl vrea să treacă la o gamă verde: de acum înainte, carnea și alte produse de origine animală vor fi înlocuite treptat cu produse pe bază de plante, a anunțat Christoph Graf, unul dintre șefii lanțului. El ne transmite ca „nu există alternativă”, deoarece există o singură planetă. Din fericire, însă, există mai mult de un discounter iar clienții vor decide de unde să cumpere.

Trebuie să ne hrănim în așa fel încât „limitele noastre planetare” să fie luate în considerare iar resursele pământului sunt suficiente pentru zece miliarde de oameni, a declarat șeful de achiziții Lidl, Christoph Graf . Prin urmare, consumul de carne trebuie să scadă semnificativ. Până în 2025, scopul este să schimbe gama, produsele din carne fiind scose din rafturi până atunci. Nu este clar dacă și câte produse de origine animală vor mai fi disponibile în cele din urmă. Pentru a-i obișnui treptat pe consumatori, se demarează mai multe săptămâni tematice cu accent pe produsele pe bază de plante. Graf a făcut publicitate în mod special pentru produsele în care „s-au întâmplat multe din punct de vedere senzorial”.

Discounterul dorește să reducă decalajul dintre economie și ecologie iar în același timp să atragă clienții mai tineri. „Avem nevoie de o dietă mai conștientă în întreaga lume pentru a ne hrăni în limitele planetei”, explică Graf. Pentru a atinge acest obiectiv autoimpus, grupul trebuie să se îndepărteze de produsele de origine animală si să se îndrepte către produsele vegetale.

Cu toate acestea, clienții nu trebuie să se teamă că discounterul nu va mai vinde carne peste noapte. Schimbarea către o gamă mai ecologică este pe termen lung. Până în 2025, proporția articolelor pe bază de plante din gamă este de așteptat să crească în mod constant. În faza intermediară, sunt planificate săptămâni tematice cu accent pe produse pe bază de plante pentru a-i obișnui pe clienți cu schimbarea.

Etichete: Germania

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading