Majoritatea economiilor nu vor reveni la nivelurile de activitate pre-pandemice până în 2022

by | 11 Mar 2021 | Economie

Majoritatea economiilor nu vor reveni la nivelurile de activitate pre-pandemice până în 2022, iar redresarea globală nu va fi ușoară, a spus Moody’s Investors Service.

“Continuăm să ne așteptăm la o redresare globală lentă și accidentată. În ciuda stabilității relative (previziune Moody’s din aprilie anul trecut), incertitudinea în ceea ce privește perspectivele macroeconomice rămâne mult mai mare decât de obicei”, se arată într-un raport publicat miercuri.

În anul de când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat Covid-19 o pandemie, virusul a perturbat economia globală și a declanșat o scădere a creditului însoțită de o creștere a valorilor implicite ale obligațiunilor.

“Provocările care decurg datorita pandemiei Covid-19 au fost substanțiale, dar încetinirea creditului va fi probabil de scurtă durată. Riscurile rămân mai semnificative pentru sectoarele cele mai vulnerabile la restricțiile privind activitățile lor normale”, a spus Moody’s.

Moody’s a transmis că evoluția pandemiei va depinde în mod critic de vaccinare, care ar trebui să sprijine o relaxare treptată a măsurilor de sănătate publică care vizează controlul asupra imbolnavirii polpulatiei, permițând o anumită revenire la normalitate.

Reacția inițială a pieței financiare la Covid-19 a fost chiar mai puternică decât impactul economic, dar recuperarea a fost mult mai rapidă. Factorii politici vor continua să sprijine activitatea economică mult timp după ce pandemia a dispărut, în unele cazuri de ani de zile, a spus Moody’s.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading