OMV Petrom investește 130 de milioane de euro într-o nouă unitate la rafinăria Petrobrazi

by | 19 Oct 2022 | Economie

OMV Petrom, cea mai mare companie energetică integrată din sud-estul Europei, a anunțat că va investi aproximativ 130 de milioane de euro în următorii trei ani pentru a construi o nouă unitate de produse aromatice (benzină, toluen) la rafinăria Petrobrazi – singura rafinărie din România care poate produce benzină la standarde europene.

Unitatea va funcționa la standardele de operare moderne BAT (Best Available Technology) cu impact redus asupra mediului.

Capacitatea de procesare a noii unități este de aproximativ 1.500 de tone/zi de benzină reformată. Procesul de înlocuire a unității de produse aromatice existente se va desfășura între 2023 și 2025.

Unitatea de produse aromatice care funcționează în prezent la Rafinăria Petrobrazi a fost dată în producție în 1961. Aceasta este singura instalație dintr-o rafinărie românească care poate asigura benzină la standarde europene, susține Petrom.

Noua unitate de produse aromatice va fi pusă în funcțiune în 2026. Va asigura continuitatea producției de benzină cu un conținut volumetric de benzen mai mic de 1%, conform standardelor europene actuale.

În același timp, din procesul de producție a benzinei se poate obține o cantitate mai mare de toluen. Toluenul poate fi folosit pentru a obține benzină comercială cu cifră octanică îmbunătățită, dar poate fi folosit și ca solvent în industria chimică pentru obținerea de vopsele, adezivi sau în procesele de obținere a produselor din piele.

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a țițeiului de 4,5 milioane de tone pe an. Începând din 2005, OMV Petrom a investit mai mult de 1,8 miliarde de euro în rafinărie, o treime din această investiție contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

Etichete: investiții

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading