Milioane de britanici s-au confruntat cu alegeri imposibile în ultimele 3 luni, pe măsură ce costului vieții s-a mărit, 5,6 milioane de oameni, sau 11%, au început să sară peste mese din cauza creșterii prețurilor la energie și la alimente a declarat Organizația de caritate Money Advice Trust.

În august 2022, o cincime dintre adulții din Marea Britanie, sau 21%, au rămas în urmă cu una sau mai multe facturi ale gospodăriei, arată raportul. În mod deloc surprinzător, energia a fost cea mai comună factură cu care oamenii au rămas în urmă, 1 din 9, sau 11%, având în prezent restanțe la energie.

1 din 9 adulți din Marea Britanie spune că furnizorul lor de energie și-a mărit plățile lunare la un nivel pe care nu și-l mai pot permite.


În luna august, un total de 10,9 milioane de persoane au rămas în urmă la facturile gospodăriilor, ceea ce reprezintă o creștere cu 3 milioane de persoane față de martie 2022, a trasnsmis Money Advice Trust.

„Costurile mele cu energia sunt uriașe acum, așa că sunt îndatorat pentru prima dată. Nu-mi pot permite uniforma școlară pentru copiii mei. Nu îmi pot permite să-mi îngrijesc în mod adecvat copilul meu cu dizabilități”, a spus un respondent la sondaj.

Mai mult, 5,9 milioane de oameni, sau 11%, au declarat că au rămas fără încălzire, electricitate sau apă în ultimele trei luni, ca urmare a creșterii costului vieții, arată raportul.

Noul prim-ministru al Marii Britanii, Liz Truss, are un plan de 147 de miliarde de dolari (130 de miliarde de lire sterline) pentru a îngheța facturile de energie ale gospodăriilor la nivelul lor actual. Pe măsură ce criza energiei și a costului vieții din Marea Britanie se adâncește, guvernul Truss caută să evite o creștere planificată de 80% a așa-numitei plafonare a prețurilor la facturile de energie pentru uz casnic, care va începe în octombrie. Truss încearcă să înghețe factura anuală a gospodăriilor pentru gaz și electricitate la nivelul actual de 1.971 lire.