Peste 5 milioane de oameni din Marea Britanie nu mai au bani pentru traiul zilnic

by | 22 Sep 2022 | Economie

Milioane de britanici s-au confruntat cu alegeri imposibile în ultimele 3 luni, pe măsură ce costului vieții s-a mărit, 5,6 milioane de oameni, sau 11%, au început să sară peste mese din cauza creșterii prețurilor la energie și la alimente a declarat Organizația de caritate Money Advice Trust.

În august 2022, o cincime dintre adulții din Marea Britanie, sau 21%, au rămas în urmă cu una sau mai multe facturi ale gospodăriei, arată raportul. În mod deloc surprinzător, energia a fost cea mai comună factură cu care oamenii au rămas în urmă, 1 din 9, sau 11%, având în prezent restanțe la energie.

1 din 9 adulți din Marea Britanie spune că furnizorul lor de energie și-a mărit plățile lunare la un nivel pe care nu și-l mai pot permite.

În luna august, un total de 10,9 milioane de persoane au rămas în urmă la facturile gospodăriilor, ceea ce reprezintă o creștere cu 3 milioane de persoane față de martie 2022, a trasnsmis Money Advice Trust.

„Costurile mele cu energia sunt uriașe acum, așa că sunt îndatorat pentru prima dată. Nu-mi pot permite uniforma școlară pentru copiii mei. Nu îmi pot permite să-mi îngrijesc în mod adecvat copilul meu cu dizabilități”, a spus un respondent la sondaj.

Mai mult, 5,9 milioane de oameni, sau 11%, au declarat că au rămas fără încălzire, electricitate sau apă în ultimele trei luni, ca urmare a creșterii costului vieții, arată raportul.

Noul prim-ministru al Marii Britanii, Liz Truss, are un plan de 147 de miliarde de dolari (130 de miliarde de lire sterline) pentru a îngheța facturile de energie ale gospodăriilor la nivelul lor actual. Pe măsură ce criza energiei și a costului vieții din Marea Britanie se adâncește, guvernul Truss caută să evite o creștere planificată de 80% a așa-numitei plafonare a prețurilor la facturile de energie pentru uz casnic, care va începe în octombrie. Truss încearcă să înghețe factura anuală a gospodăriilor pentru gaz și electricitate la nivelul actual de 1.971 lire.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading