Petrolul din Rusia se tranzacționează la 52 de dolari pe baril, cu mult sub limita de preț propusă de G7-UE

by | 28 Nov 2022 | Economie

Petrol din Rusia, se tranzacționează în prezent la aproximativ 52 de dolari pe baril, cu mai puțin de 10 dolari pe baril decât pragul minim al prețului maxim propus de G7-UE-Marea Britanie de 65-70 de dolari pentru țițeiul rusesc, potrivit Bloomberg.

Nicio decizie finală nu a fost luată încă de G7 și UE, dar mecanismul de plafonare a prețurilor și embargoul UE asupra importurilor de țiței rusești pe mare urmează să intre în vigoare în mai puțin de două săptămâni, pe 5 decembrie.

Miercuri au apărut rapoarte conform cărora UE discută limitarea prețului petrolului rusesc la undeva între 65 și 70 de dolari pe baril. Un astfel de plafon, dacă ar fi aprobat, nu ar scădea efectiv prețul țițeiului rusesc  comercializat în prezent pe piață.

Ambasadorii UE ai blocului de 27 de membri au discutat săptămâna aceasta propunerea G7 privind un plafon, țările UE necăzând de acord asupra prețului maxim, dacă 65-70 de dolari per baril este prea mare sau prea scăzut.

Un plafon de 65-70 de dolari pe baril pentru petrolul rus nu este de așteptat să reducă imediat veniturile din petrol ale lui Putin, având în vedere că acesta este mai mult sau mai puțin prețul pe care cumpărătorii îl plătesc în prezent pentru țițeiul rusesc, au declarat joi pentru Reuters mai multe surse din industrie familiare cu prețurile tranzacțiilor.

Etichete: petrol

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading