Producător şi distribuitor de ţevi la nivel mondial mută producția din România din cauza pandemiei

by | 10 Aug 2021 | Economie

Compania turcă Superlit, parte a grupului Karamanci Holding, producător şi distribuitor de tuburi şi ţevi la nivel mondial, din Europa până în Africa şi din America până în Asia şi Australia, opreşte activitatea de producţie la fabrica din România, amplasată în Buzău, şi concediază o parte dintre angajaţi, argumentând operaţiunea atât prin scăderea, indicată ca dramatică, a vânzărilor interne, costurile de transport şi recuperarea foarte dificilă a creanţelor de la clienţi, cât şi prin restricţiile din pandemie şi efecte la nivel global.

Superlit Buzău a avut anul trecut afaceri de 45,9 milioane lei (de la 54,5 milioane lei în 2019, cel mai slab rezultat din 2016) şi a rămas pe pierdere, cu un minus de 2,1 milioane lei (1,5 milioane lei în anul precedent). Compania a avut profit doar în 2017 (924.772 lei) şi 2013 (1,3 milioane lei), în rest fiind ani cu pierderi, care au oscilat între minusuri de circa 1 milion lei şi 11 milioane lei.

Decizia este ca producţia din România să fie mutată în Turcia, utilajele de la Buzău să fie vândute, iar în România să fie păstrată doar activitatea de vânzare de produse/mărfuri.

La Buzău, conform datelor raportate pentru anul trecut, lucrează 91 de angajaţi. Peste trei sferturi dintre aceștia vor fi concediați.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading