Rabla electrocasnice începe curând cu câteva reguli schimbate

by | 11 May 2022 | Economie

Programul Rabla pentru Electrocasnice 2022 se lansează în data de 17 iunie, cu un buget majorat de 100 de milioane lei, față de 75 milioane lei anul trecut, a anunțat luni ministrul Mediului Barna Tanczos.

„Vor fi două sesiuni de depunere solicitări, care vor fi precedate de o săptămână de înscrieri pentru cetățenii care nu au participat anul trecut. Cei care s-au înscris anul trecut pot folosi aceleași conturi”, a spus ministrul.

Astfel, prima sesiune, va fi lansată pe 17 iunie și va avea un buget de 50 de milioane de lei. Ministrul nu a anunțat data lansării celei de-a doua sesiuni de finanțare.

Regulile programului Rabla pentru electrocasnice s-au modificat acum câteva zile, printre schimbările apărute fiind și introducerea unor limitări privind voucherele acordate celor interesați.

În ediția din acest an, beneficiarii vor putea valorifica voucherele în 7 zile, în comparație cu 15 cât era în ediția trecută.

Cei ce solicită un voucher pentru o anumită categorie de electrocasnice, dar nu îl folosesc în cadrul sesiunii respective a programului nu mai pot cere un altul pentru același tip de aparat în cadrul sesiunilor organizate în același an calendaristic. În plus, noile reguli stabilesc acum clar că, pe parcursul unui an, se poate cere și folosi un singur voucher pentru o categorie de electrocasnice.

În prima etapă se vor putea achiziționa mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere. În etapa a doua vor putea fi achiziționate laptop-uri și tablete, iar în etapa a treia vor fi finanțate aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare. Televizoarele nu mai pot fi finanțate prin programul Rabla pentru Electrocasnice.

Etichete: Rabla

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading