România a început lupta cu Rusia cum știe mai bine: cu amenzi mari și închiderea afacerilor

by | 2 Mar 2022 | Economie

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat operatorii economici care deţin benzinăriile Lukoil şi Gazprom, precum şi lanţul de magazine Berezka, iar verificările au avut loc în toată ţara. Ca urmare, au fost date amenzi în valoare de 1,4 milioane de lei şi au fost închise temporar 35 de puncte de lucru, relatează News.ro.

ANPC a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că acţiunile de control la benzinăriile Lukoil din ţară au continuat şi în prima zi din martie, fiind verificate 55 de staţii de carburant şi magazinele aferente acestora.

Astfel, echipele ANPC au descoperit produse expirate, produse congelate cu aglomerări vizibile de gheaţă, vitrine frig neigienizate şi murdare, pline de praf, cu mizerie şi insecte moarte, dar şi faptul că nu era respectat regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare indicat de producător.

De asemenea, pompele de carburant erau cu urme vizibile de combustibil scurs atât în zona de insulă, cât şi pe pavimentul din zona de alimentare, iar bare de protecţie erau dislocate din pavement, cu şuruburile scoase parţial.

Totodată, comisarii au constatat că nu era respectat regimul de temperatură pentru păstrarea produselor alimentare, lipseau preţurile unor produse alimentare, erau utilizate ca spaţii de depozitare zone insalubre, cu mobilier degradat şi cu pardoseli neigienizate.

De asemenea, echipele de control au mai constatat comercializarea de butelii deteriorate, lovite, înfundate, ruginite, utilizarea unor spaţii de depozitare neigienizate, lipsa preţurilor unor produse alimentare, lipsa buletinelor de verificare metrologică pentru distribuitoarele de carburant.

Totodată, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit şi practici comerciale înşelătoare. Astfel, erau neconcordanţă între preţul de la raft şi cel de la casa de marcat şi nu era respectat regimul legal al promoţiilor.

Lukoil România are 314 benzinării, este a treia mare companie petrolieră din România şi este deţinută de PJSC Lukoil, cu sediul la Moscova.

Gazprom România deţine 19 benzinării şi este o subsidiară a companiei sârbe NIS Petrol, deţinută majoritar de Gazprom Neft, divizia petrolieră a companiei ruse de stat Gazprom.

Etichete: control

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading