Se anunță sancţiuni pentru cei care încearcă să vândă vouchere Rabla pentru Electrocasnice

by | 7 Jun 2021 | Economie

Se anunță sancţiuni pentru cei care încearcă să vândă vouchere Rabla pentru Electrocasnice

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat că voucherele obţinute prin programul Rabla pentru Electrocasnice 2021 sunt nominale, iar cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate, iar acest lucru va fi sancţionat.

„Aceste vouchere sunt nominale, nu se pot vinde mai departe, iar cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate. Nu poți face mare afacere, să vinzi un voucher de 400 de lei, iei și tu 100 – 200 lei, nu e corect, nu e legal. Vom face tot posibilul să prevenim vânzarea voucherelor”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Rabla pentru Electrocasnice 2021, un succes

Rabla pentru Electrocasnice 2021 a fost un real succes, a anunţat ministrul Mediului. Tanczos Barna a completat că se aşteaptă ca nu toate persoanele care au obţinut vouchere prin Rabla pentru Electrocasnice 2021 să le şi folosească la cumpărături şi în acest context banii estimaţi a rămâne din sumele destinate cumpărării de maşini de spălat vor fi reportaţi pentru o etapă care va avea loc, cel mai probabil, în vară.

„Vom suplimenta bugetul, cu siguranţă la celelalte capitole vom rămâne cu un surplus de bani, pentru că la maşinile de spălat, maşinile de spălat vase şi frigidere nu se vor termina toţi banii (…) o să ajungem la 60-0% maxim de randament. Oamenii au stat la coadă, şi-au luat voucherele şi nu le valorifică. Rămân bani şi vom reporta banii pentru o etapă ulterioară, probabil în cursul verii”, a declarat ministrul Mediului duminică, Prima Tv.

Începe validarea și activarea voucherelor pentru televizoare, laptopuri și tablete

În etapa a doua, destinată televizoarelor, laptopurilor și tabletelor au putut fi generate vouchere cu valori cuprinse între 300 și 500 de lei, în funcție de categoria de electrocasnice vizată.

Voucherele ce vor fi obținute vor trebui validate și activate și abia apoi vor putea fi folosite pentru a cumpăra electrocasnicele din magazine. Achiziționarea de noi electrocasnice se poate face în cel mult 15 zile de la validarea voucherelor.

Pentru a accesa voucherele din oricare dintre cele trei etape (fiind posibilă accesarea mai multor vouchere, chiar și din fiecare dintre etapele descrise mai jos), cei interesați s-au putut înscrie în program până spre sfârșitul lunii mai, prin crearea unui cont de utilizator în aplicația informatică a AFM (a fost disponibilă pe site-ul instituției). Acest cont este o noutate și permite beneficiarilor selecția voucherelor, cât și urmărirea statusului acestora.

În acest an, tot ca o noutate, programul are, în afară de etapa premergătoare începerii efective a programului, respectiv înscrierea în aplicație, alte trei etape. Urmează etapa a treia în care se pot obţine vouchere pentru achiziţionarea de aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele – 18 iunie – 1 iulie.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading