Surpriză pentru Bruxelles: care este țara cu cele mai mici prețuri la energie din UE

by | 10 Oct 2022 | Economie

În timp ce facturile la energie ale gospodăriilor au continuat să scape de sub control în mai multe capitale europene în septembrie, casele din Ungaria cu un consum mediu anual de energie au continuat să aibă acces la gaze naturale și energie electrică la prețuri foarte avantajoase, a declarat Biroul Ungar pentru Energie și Utilități Publice (MEKH) pentru postul de știri MTI vineri.

Gazele naturale și electricitatea sunt printre cele mai ieftine din Europa în comparație cu alte țări într-un raport lunar de comparație comandat de Oficiul Ungar pentru Energie și Utilități Publice (sursa – MEKH)

Un studiu internațional de comparare a prețurilor realizat în septembrie a înregistrat o creștere semnificativă a prețurilor la energie în mai multe capitale europene.

Potrivit cercetării, prețul energiei electrice care trebuie plătită de consumatorii rezidenți a crescut cu 47% în Stockholm, 41% în Tallinn și 23% în Berlin și Praga, în timp ce gazul natural a fost cu 88% mai scump în Tallinn, cu 36% în Viena. , și cu 23 la sută mai mult în Amsterdam față de luna precedentă.

Care sunt prețurile la energie electrică în Europa

Între timp, costurile cu utilitățile consumatorilor maghiari nu au crescut în septembrie, iar luna trecută consumatorii maghiari au plătit al doilea cel mai mic preț (9,22 cenți/kWh) pentru energie electrică în cazul unui consum mediu anual de 2.523 kilowați oră (kWh) – categorie de pret protejata. Gospodăriile care consumau cu 20 la sută mai mult decât consumul mediu anual au putut obține energie electrică la un preț de 10,63 eurocenți/kWh, care este și al doilea cel mai ieftin preț din Europa dar cel mai mic preț din Uniunea Europeană.

Care sunt prețurile la gaze naturale în Europa

Gazele naturale, care pot fi achiziționate la un preț redus de utilitate, au fost și cele mai ieftine din Ungaria în septembrie, potrivit cercetării. În cazul consumului mediu (63.645 megajouli), consumatorii maghiari au plătit în continuare cel mai mic preț pentru gazul natural în august (2,53 eurocenți/kWh). În cazul consumului care depășește media cu 20 la sută, gospodăriile maghiare au primit gaze naturale la un preț de 5,07 eurocenți/kWh, care este al doilea preț favorabil în comparație cu alte națiuni europene.

Comparația lunară a prețurilor MEKH, elaborată pe baza standardelor internaționale, prezintă prețurile la energie electrică și gaze naturale în capitalele europene. Sondajul de bază este realizat de Energie-Control Austria și compania finlandeză VaasaETT, comandată de MEKH.

Etichete: energie | Ungaria

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading