Țările UE critică noile planuri ale pieței carbonului, pe măsură ce prețurile la energie cresc

by | 12 Oct 2021 | Economie

Planul Comisiei Europene de a introduce o piață separată a carbonului pentru transportul rutier și sectorul construcțiilor, alături de sistemul actual de comercializare a cotelor de emisii (ETS) al UE, a fost criticat pe scară largă de către miniștrii mediului din UE în cadrul reuniunii de săptămâna trecută.

Discuția ministerială cu privire la propunere, parte a unui pachet mai larg de propuneri climatice prezentat în iulie, a venit pe fondul creșterii deja a prețurilor la energie.

În timp ce Comisia Europeană a fost clară că piața carbonului din UE are un impact limitat doar asupra creșterii bruște a prețurilor, a pus unele țări din Europa Centrală și de Est pe fundal și le-a făcut precaut să creeze un ETS separat pentru combustibilii de transport și încălzire.

Miniștrii mediului din Polonia, România și Ungaria au citat toți prețurile la energie, exprimând în același timp îngrijorarea cu privire la propunere.

Țările din Europa de Est tind să depindă mai mult de cărbune, ceea ce înseamnă că prețul carbonului ar fi mai mare pentru ele decât pentru țările din Europa de Vest, care au un mix energetic mai curat, susțin ei.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading