Transportatorul român Tarom primește ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro

by | 9 May 2022 | Economie

Transportatorul aerian român Tarom a primit sprijin financiar de 1,9 milioane de euro pentru a acoperi pierderile din cauza pandemiei de COVID-19 în a doua jumătate a anului 2020, după ce a fost recent aprobat de Comisia Europeană.

Ajutorul provine din bugetul ministerului transporturilor, acționarul majoritar al companiei aeriene.

Ajutorul acoperă pierderile din a doua jumătate a anului 2020, când pandemia de COVID-19 a întrerupt serviciile de transport.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a semnat ordinul executiv de acordare a ajutorului în urma aprobării de la Bruxelles. El a adăugat că Comisia Europeană analizează în prezent un ajutor de restructurare în valoare de 85 de milioane de euro pentru Tarom.

În 2020, Tarom a primit ajutor financiar pentru a acoperi pierderile înregistrate în perioada de izolare din martie până în iunie 2020. Românias-a alăturat astfel statelor europene care și-au susținut și ele cu ajutoare financiare companiile aeriene puse foarte tare în dificultate în timpul pandemiei.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading