Ucraina și Rusia au făcut unele progrese în privința exporturilor de cereale, în discuțiile ce au avut la Istanbul, la care au participat și reprezentanți ai Turciei și ai Națiunilor Unite, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Delegația ucraineană m-a informat că există unele progrese. Vom conveni asupra detaliilor cu secretarul general al ONU în zilele următoare”, a declarat Zelenski, citat de Pravda Ucraina.

La începutul zilei de ieri, delegațiile din Ucraina, Rusia și Turcia s-au întâlnit cu o delegație a ONU la Istanbul pentru a găsi modalități de a exporta cereale ucrainene din porturile Ucrainei de la Marea Neagră.


Potrivit serviciului de presă prezidențial, președintele a declarat miercuri că Ucraina depune eforturi semnificative pentru a restabili aprovizionarea cu alimente pe piața mondială.

Declarația Președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski

„Astăzi sunt multe referiri în știri la o întâlnire în Turcia privind deblocarea exporturilor agricole din țara noastră prin Marea Neagră.

Într-adevăr, facem eforturi semnificative pentru a restabili aprovizionarea cu alimente pe piața globală. Și sunt recunoscător Națiunilor Unite și Turciei pentru eforturile lor.

Această poveste de succes este necesară nu doar pentru statul nostru, ci și, fără exagerare, pentru întreaga lume.

Dacă este posibilă eliminarea amenințării rusești la adresa transporturilor maritime din Marea Neagră, aceasta va atenua criza alimentară globală.

Delegația ucraineană m-a informat că s-au înregistrat unele progrese. Vom conveni asupra detaliilor cu secretarul general al ONU în zilele următoare”.