Ungaria încheie un acord cu Qatar privind importurile de gaz lichefiat

by | 20 Dec 2022 | Economie

Ungaria și Qatar au ajuns la un acord privind importurile de gaze naturale lichefiate (LNG), companiile implicate în proiect urmând să elaboreze detaliile afacerii, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó, după ce s-a întâlnit cu omologul său din Qatar, șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani.

„Este în interesul Ungariei să poată atrage noi resurse. Qatar face dezvoltări majore în capacitatea producție și transport al LNG-ului așa că, din 2026, va exporta mult mai mult gaz lichefiat decât fac în prezent. Astăzi, am încheiat un acord politic prin care Qatarul este gata să înceapă negocierile inter-companii între Qatar Energy și MVM”, a spus Szijjártó.

Szijjártó a subliniat că economia europeană se îndreaptă către recesiune. Prin urmare este foarte important ca Ungaria să aibă relații bune cu țările care au o influență mare asupra economiei mondiale în ansamblu.

„Nu există niciun obstacol politic în calea unei cooperări economice pozitive cu Qatar. Astăzi, am finalizat acordul privind protecția reciprocă a investițiilor. Semnarea acestui acord este un alt pas spre atragerea investițiilor qatariote în țara noastră în condiții legale”, a spus el.

„Qatar Airways joacă un rol important în asigurarea legăturilor aeriene directe între cele două țări. Numărul turiștilor qatarioți care vizitează Ungaria este deja în creștere”, a adăugat el.

Szijjártó a mai spus că Qatarul și Ungaria împărtășesc aceeași poziție cu privire la războiul ruso-ucrainean. Acest lucru necesită negocieri, motiv pentru care a fost o mare greșeală să întrerupem canalele de comunicare între Occident și Rusia.

Foto: Facebook – Ambasada Ungariei Qatar

Etichete: Qatar | Ungaria

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading