WSJ: Biden a încercat să ceară saudiților și Emiratele Arabe Unite mai mult petrol, dar aceștia au refuzat să-i preia apelurile

by | 10 Mar 2022 | Economie

Joe Biden continuă să vorbească despre necesitatea ca SUA să devină independentă din punct de vedere energetic, totuși rapoartele susțin că a încercat să sune guvernele Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite pentru a cere o creștere a producției de petrol, dar aceștia au refuzat să-i raspundă la telefon.

Wall Street Journal relatează că Biden a încercat să aranjeze convorbiri cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman și cu șeicul Mohammed bin Zayed al Nahyan din Emiratele Arabe Unite, dar niciunul nu a fost dispus să vorbească cu Biden.

„Exista o oarecare așteptare de răspuns la un apel telefonic, dar nu s-a întâmplat”, a spus un oficial american despre discuția planificată între prințul saudit Mohammed și președintele Biden. „S-a încercat pornirea robinetului [petrolului saudit]”.

Articolul notează, de asemenea, că saudiții și Emiratele Arabe Unite vor accepta doar dacă SUA acceptă să susțină programul lor nuclear civil și să continue intervenția în războiul civil din Yemen.

În timp ce Biden susține că creșterea prețurilor la energie va motiva SUA să treacă la energie curată, Tucker Carlson, de la Fox News, a subliniat marți că criza din Ucraina este folosită ca o scuză pentru a continua promovarea agendei dezastruoase a energiei „verzi” în detrimentul „zdrobirii clasei de mijloc” din SUA.

„Pentru că Putin a invadat Ucraina, încurajat efectiv de administrația Biden să facă asta, ceea ce este adevărat, pentru că asta s-a întâmplat, vom trimite miliarde de dolari saudiților și apoi iranienilor și apoi lui Nicolas Maduro în Venezuela [pentru petrol] iar noi în același timp, vom îmbrățișa energia verde, ceea ce înseamnă să oferim guvernului Chinei control complet asupra rețelei electrice aici, în America”, a avertizat Carlson.

Congresmanul republican, Jim Jordan, a acuzat marți că „democrații vor 7 dolari pe benzină”, adăugând că, în audierile de câteva luni în urmă, conducerea partidului democrat a avut în fața lor pe directorii de petrol și gaze presându-i pe fiecare dintre ei, cerându-le un singur lucru simplu: „Vă veți angaja să reduceți producția de petrol în acest an?” [in numele Grenn Deal]

„De aceea [Biden] vorbește cu Arabia Saudită, Venezuela și Iran”, a spus Jordan. Pentru ca administrația actuală nu vrea să “distrugă” planeta producând petrol in SUA, dorește să arate alegatorilor socialiști că partidul Democrat dorește sa realizeze Green Deal-ul.

El a subliniat, de asemenea, eliberarea prizonierului saudit Mohammad Ahmad al-Qahtani, suspectat că a jucat un rol în planificarea 9/11, din centrul de detenție din Guantanamo Bay, menționând „Vom elibera acest terorist, acest prizonier iar în același timp [coincidență?] președintele Statelor Unite cere Arabiei Saudite să mărească producția de petrol.”

„Avem un spectacolul, în care președintele Statelor Unite imploră OPEC să crească producția, vorbind cu Iranul, vorbind cu Arabia Saudită, vorbind cu Venezuela, în loc să facă lucrul de bun simț…” [sa crească producția internă], a spus Jordan.

Senatorul republican Ted Cruz, a răspuns afirmațiilor lui Biden că prețurile gazelor au crescut vertiginos din cauza conflictului din Ucraina:

Aceasta este o minciună. Prețurile gazelor au crescut cu 48% sub administrația Biden — ÎNAINTE DE INVADAREA UCRAINEi DE CĂTRE RUSIA.
Biden a făcut asta. Acesta este Biden:
– Conducta de petrol Keystone închisă.
– A înghețat contractele de închiriere a parcelelor federale pentru exploatare.
– A oprit ANWR (exploatarea din Alaska).

Contrar narațiunii mainstream media, prețurile gazelor au crescut în SUA (vezi tabel) cu mult înainte de invazia Ucrainei , făcând pe toți din partidul Democrat să sustină trecerea rapiđă la energia alternativă.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading