10.000 de cadre medicale nevaccinate din Grecia riscă suspendarea. De a 1 septembrie vaccinarea e obligatorie pentru acestea

by | 2 Sep 2021 | Extern

Aproximativ 10.000 de lucrători medicali din Grecia riscă suspendarea, deoarece termenul limită pentru vaccinarea împotriva Covid-19 a expirat miercuri, a declarat un reprezentant de sindicat.

De la 1 septembrie, vaccinările devin obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătății, iar cei care nu se conformează nu vor avea voie să lucreze. Protestele au izbucnit miercuri dimineață în fața spitalelor din toată țara pentru a se opune vaccinărilor obligatorii și pentru a evidenția consecințele concedierilor în masă asupra serviciilor de sănătate ale țării.

Potrivit estimărilor Federației Naționale a Lucrătorilor din Spitale Publice, aproximativ 10.000 de lucrători din domeniul sănătății, sau 10% din forța de muncă, nu fuseseră vaccinați până miercuri. Mai precis, serviciul de ambulanță va trebui să lucreze cu 1.245 de personal mai puțin, a informat ziarul financiar Naftemporiki.

Federația a convocat joi dimineață o grevă și proteste la Atena și Salonic, al doilea oraș ca mărime al Greciei.

Ministrul Sănătății, Athanassios Plevris, a declarat miercuri că legislația privind vaccinările obligatorii, care a fost votată în iulie, „va fi pusă în aplicare”.

Guvernul încearcă acum să găsească măsuri pentru a înlocui nevaccinații, cum ar fi suspendarea concediilor pentru lucrătorii din domeniul sănătății care au fost vaccinați, pentru a se asigura că serviciile sunt pe deplin operaționale.

Mai mult de 5,7 milioane persoane – din 10,7 milioane total – sunt vaccinate (AFP).

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading