100.000 de „voluntari” nord-coreeni pentru frontul din Ucraina?

by | 11 Aug 2022 | Extern

Coreea de Nord ar putea trimite 100.000 de „voluntari” pentru a-i sprijini pe rușii din estul Ucrainei. Inclusiv soldați și muncitori pentru reconstruirea regiunii. În schimb, Rusia ar putea furniza cereale și energie.

Războiul din Ucraina, care durează de luni de zile, epuizează și resursele armatei ruse. Informațiile din presa rusă de stat dau ca certă informația că Phenianul ar putea trimite 100.000 de voluntari pentru a sprijini trupele ruse în Ucraina, atât militar dar și civil. Potrivit unui raport al NK News, Coreea de Nord a confirmat un plan de a trimite muncitori pentru a reconstrui Ucraina ocupată.

Estimările privind victimele rușilor de la începutul invaziei pe 24 februarie variază. Într-un discurs la sfârșitul lunii iulie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut că aproximativ 40.000 de ruși au murit. Prin comparație, estimările din SUA și Marea Britanie spun că numărul morților este aproximativ 15.000. Nu se aude aproape nimic din Rusia despre propriile pierderi.

În acest sens, oferta nord-coreeană sună foarte tentant pentru Moscova. În principal pentru că Coreea de Nord are o mulțime de experți în artilerie . La urma urmei, Phenianul a desfășurat un număr enorm de baterii de artilerie de-a lungul liniei de de graniță din sud, care în caz de război ar putea distrugetotul până la Seul.

Trimiterea a 100.000 de „voluntari” ar fi o opțiune bună și pentru conducerea nord-coreeană. La urma urmei, aceasta ar putea fi remunerată în schimb sub formă de cereale, alimente și, de asemenea, surse de energie precum petrolul, gazele naturale și cărbunele. În același timp, Moscova și-ar putea conserva propriile resurse militare și ar primi, de asemenea, forță de muncă suplimentară pentru a reconstrui zonele devastate de război. Deoarece mulți nord-coreeni învață și rusă la școli, barierele lingvistice ar fi minime.

Nu este clar cât de eficiente ar fi trupele nord-coreene în prima linie în Ucraina însă Rusiei i-ar fi de mare folos într-un război prelungit de uzură în Ucraina. În plus, aceștia sunt obișnuiți să trăiască și să lucreze în condiții îngrozitoare, cu resurse minime, ceea ce face probabil ca desfășurarea lor într-o zonă de război să fie atractivă pentru Moscova.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading