Potrivit Ministerului de Interne din Franța, 161.000 de persoane au manifestat în în acest week-end împotriva restricțiilor ce vor fi impuse prin intermediul pașaportului sanitar și a obligativității vaccinale în cazul personalului sanitar, al angajaților din casele de bătrâni și al serviciilor de urgență – cum este cazul pompierilor, foarte solicitați de la începutul pandemiei de Covid.

Proteste similaire au avut loc și în urmă cu o săptămână, când, Ministerul de Interne vorbea de o prezență de 110.000 de manifestanți în întreaga Franță, transmite RFI.

De asemenea, proteste și ciocniri cu forțele de ordine au avut loc în weekend și în Grecia sau Italia. Polițiştii greci au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe oamenii care s-au adunat sâmbătă în centrul Atenei.


Aproximativ 5.000 de oameni au protestat la Montpellier, 6.000 la Nisa și 4.000 la Strasbourg. Mai peste tot în Franța oamenii au coborât în stradă pentru a striga ”libertate„ și pentru a cere demisia președintelui Emmanuel Macron. În total, au fost 170 de proteste iar în Paris au ieșit în stradă peste 10.000 de manifestanți, potrivit Ministerului de Interne.