20.000 de voluntari din 52 de țări s-au oferit să lupte pentru Ucraina

by | 7 Mar 2022 | Extern

Invazia Ucrainei de către Rusia a intrat în cea de-a 12-a zi, după ceea ce autoritățile ucrainene au descris ca fiind bombardarea sporită a orașelor încercuite. Mai grav este că o altă încercare de evacuare a civililor din portul sudic asediat Mariupol s-a soldat cu un eșec.

Forțele ruse și ucrainene au convenit duminică asupra unui încetare a focului de 11 ore, dar oficialii ucraineni au spus că atacurile rusești au închis rapid coridorul de trecere în siguranță.

În acest context, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba spune că peste 20.000 de oameni din 52 de țări s-au oferit deja să lupte în Ucraina, unde vor servi într-o legiune internațională nou creată. Nu spune câți dintre voluntarii străini au ajuns în Ucraina.

„Întreaga lume de astăzi este de partea Ucrainei nu numai în cuvinte, ci și în fapte”, a spus Kuleba la televiziunea ucraineană duminică seara.

„Mobilizarea oamenilor liberi din lume este pur și simplu uimitoare. La noi vin veterani și voluntari cu experiență din 52 de țări. Aceasta este dorința lor. Nu i-am angajat, nu îi stimulăm cu nimic. Aceasta este dorința lor de a lupta pentru bine”, a spus ministrul.

Dmitri Kuleba a menționat că nu are dreptul să dezvăluie distribuția voluntarilor pe țară, precum și date despre cei care au ajuns în Ucraina, dar a subliniat că este vorba despre un număr mare de solicitanți.

El nu a numit țările de origine ale voluntarilor, spunând că unele dintre acestea le interzic cetățenilor să lupte pentru alte țări.

De asemenea, Kuleba îi îndeamnă pe ucrainenii care locuiesc în alte țări să înceapă o campanie pentru a promova aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Etichete: ajutor | Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading