400 de pozitivi la Olimpiada de la Beijing în izolare. Ghiciți câți sunt chinezi

by | 10 Feb 2022 | Extern

32 de sportivi de la Jocurile Olimpice de la Beijing se află acum în unități de izolare după ce au fost testați pozitiv pentru coronavirus, 50 au fost deja eliberați, au anunțat organizatorii marți. Izolarea este în medie șapte zile, sportivii putând ieși dacă au 2 teste PCR negative în zile consecutive.

Până acum, au existat 393 de cazuri pozitive în interiorul bulei olimpice. Pe lângă sportivi, cifra include presa, oficialii echipei și alte persoane conexe competiției.

Dintre aceștia, cel puțin 159 de sportivi și oficiali de echipă au fost testați pozitiv pentru COVID-19 de la începutul jocurilor.

În mod uimitor, niciunul dintre aceste cazuri pozitive nu este raportat de delegația chineză.

Brian McCloskey, președintele grupului de experți medicali pentru Jocurile de la Beijing a spus că „Vom permite cât mai multor oameni să iasă din izolare, dar numai dacă o putem face în siguranță”.

Marea majoritate a sportivilor izolați nu au simptome, sunt bine și nu necesită tratament medical.

De când a izbucnit pandemia prin scăparea virusului SARS-Cov-2 din laboratorul chinezesc din Wuhan la sfârșitul anului 2019, China s-a angajat într-o manipulare agresivă și nerușinată a datelor lor despre COVID, susținând că a înlăturat pandemia prin măsuri pseudoștiințifice de „sănătate publică” – carantină la sânge prin închiderea totală a orașelor, izolarea completă a oamenilor în case, blocarea ușilor de apartament sau bloc pentru a nu ieși nimeni.


În timp ce toate țările înregistrau milioane de cazuri pozitive și morți cu zecile de mii, China măsluia datele și se oprea la:

  • 107 mii de infectări și

  • 4.636 decese

  • la o populație totală de 1,402 miliarde locuitori.

Partidul Comunist Chinez continuă să-și apere datele despre COVID raportate public, dar ridică mari suspiciuni cu privire la cifrele care apar din bula olimpică.

Dintre cei 176 de sportivi și alte sute de oficiali de echipă pe care China i-a trimis la jocuri, se pare că, în mod miraculos, China a avut zero cazuri de COVID raportate public și au reușit să evite carantinele hoteliere îngrozitoare impuse sportivilor internaționali.

Lista raportată public a testelor pozitive în rândul sportivilor, prin intermediul Forbes, include mulți sportivi americani, ruși, novegieni, austrieci, germani, ucraineni etc. Niciun atlet chinez nu a putut fi găsit încă pe listă. Mai căutăm.

Încearcă guvernul chinez să creeze un avantaj competitiv pentru aspirațiile sale la medalii? Având în vedere condițiile „hotelurilor lor de carantină” și numărul mare de sportivi favoriți totuși în fața chinezilor, acesta ar putea fi motivul.

Etichete: China

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading